Tandır ekmeğinin Adana'daki pazar payı artıyor
Tandır ekmeğinin Adana'daki pazar payı artıyor
Adana’da her yöre gibi Mezopotamya’nın kendine has tandır ekmeği ile Kürt yurttaşlara hizmet sunmaya çalıştıklarını dile getiren Nanê Welat Ekmek Fırını sahibi ve ustası Yılmaz Segün, işe 10 ekmek ile başladıklarını bugün ise mahallede aynı hizmeti sunan 15 fırının açıldığını belirterek, tandır ekmeğinin pazardaki yerini aldığına dikkat çekti.
Fırının kuryeliğini yapan Vedat Segün ise, yurttaşların ekmeği hem doyuruculuğundan, hem ekonomik oluşundan hem de memleketlerine duydukları hasreti gidermek için satın aldığına dikkat çekti. Segün, “Lezzet bakımından da diğer fırın ekmeklerinden daha çok beğeniliyor. Tabi ki bizim memleketin ekmeğinin yerini tutamaz. Onun tadı ve güzelliği başkadır. Ama yine de lezzetine yakındır. Yurttaşların yoğun talebi var tanıdıkça bu talep daha da artıyor. Şuan iş yerlerine olduğu kadar evlere de ekmek servisi yapıyorum” diye kaydetti.
Nanê Welat’ın müdavimi Haci Sitti Haso ana
Fırına ekmek almak için gelen Mardin nüfusuna kayıtlı 65 yaşındaki Haci Sitti Haso ana ise, “Memleketin ekmeği dışında ekmek yiyemiyorum. Ama bu ekmekler bizim yörenin ekmeği gibi. Zaten tandırım var; ama pişirecek kimsem olmadığı için gelip buradan ekmeklerimi alıyorum. Tadı, kıvamı ve şekli yöremizin ekmeğini andırıyor” dedi. DİHA