Ramazan Ayında Gıda Denetimleri Arttırıldı
Ramazan Ayında Gıda Denetimleri Arttırıldı
Hakkari Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü gıda denetim elemanları tarafından il genelinde gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik olarak denetimlerini arttırdı.
Hakkari Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Yıldırım, Ramazan ayı boyunca da Hakkari halkının sağlığını korumak ve güvenilir gıda tüketimini sağlamak adına her türlü önlemleri aldıklarını ve denetimlerde uygun olmayan işletmelere kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceğini söyledi. Yıldırım, ”Her yıl olduğu gibi bu yılda Bakanlığımızdan gelen talimat ve Valiliğimizin yazılı emirleri doğrultusunda il müdürlüğümüzde yapmış olduğumuz program çerçevesinde denetim sayılarını arttırarak devam ediyoruz ve edeceğiz.
Gıda satış, toplu tüketim ve üretim yerlerinin asgari teknik ve hijyenik şartları taşımalarını sağlamak ve insan sağlığını korumak adına Ramazan ayında da mesai kavramı gözetilmeden, denetimlerin artarak devam edecek" dedi.
Tüketicilerinde bu konuda daha dikkatli olmaları gerektiğini söyleyen Yıldırım, gıda alırken güvenilir yerleri tercih etmelerini, gıdalarda etiket ve son kullanma tarihlerine dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Hijyen ve sağlık açısından eksik olarak gözlemledikleri işletmeleri "Alo 174 Gıda Hattına" bildirmelerini isteyen Yıldırım, denetimlerde olumsuzluk tespiti halinde ilgili işletmeler hakkında yasal işlemlerin yapılacağını ifade etti.İha