Yüksekovalı Dağcılar Aktütün kanyonlarını gezerek dağ tırmanışı gerçekleştirdi

STIGIA TURİZM öncülüğünde ile Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dağcılık Spor Kulübün (YEKDASDER) üyeleri, Şemdinli'nin ilçesinin Aktütün kanyonlarını gezerek ardında dağ tırmanışı ve doğa yürüyüşünü gerçekleştirdiler.

Yüksekovalı Dağcılar Aktütün kanyonlarını gezerek dağ tırmanışı gerçekleştirdi

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

STIGIA TURİZM öncülüğünde ile Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dağcılık Spor Kulübün (YEKDASDER) üyeleri, Şemdinli'nin ilçesinin Aktütün (sose) kanyonlarını gezerek ardında dağ tırmanışı ve doğa yürüyüşünü gerçekleştirdiler.

Dernek üyeleri her hafta olduğu gibi bu hafta da bölgenin saklı güzelliklerini tanıtmaya devam ediyor.

Sabah saatlerinde Yüksekova ilçesinin Cengiz Topel Caddesi'nde bir araya gelen 35 kişilik grubun bu haftaki rotası Şemdinli ilçesinin Aktütün'de bulunan kanyon ve zirveler oldu.

Bölgede ilk olarak kahvaltılarını yapan dağcı grubu daha sonra doğa yürüyüş, kanyonları gezerek ve ardında dağ tırmanışı yaparak günün keyfini çıkarttılar.

''YÜKSEKOVA İÇİN HİZMETLERİMİZ DEVAM EDECEK''

STIGIA TURİZM Şirketin Sahibi Mehdi Gözey, ''35 kişilik grubumuzla Şemdinli ilçesinin Aktütün (sose) kanyonuna günü birlik doğa yürüyüşü düzenledik. Gruptaki herkes bu etkinliği çok beğenip daha sık yapılmasını talep ettiler. Bizde elimizden ne gelirse, misafirlerimizi dinleyip onlar için ne gerekiyorsa yapmaya çalışacağız. Bundan sonra bizim Hakkâri bölgemizin keşfedilmeyen hiçbiryeri kalmayacak şekilde geziler yapacağız. Heryeri gezip dünya turizmine kazandıracağız'' dedi.

''YAZ-KIŞ DOĞA YÜRÜYÜŞLERİMİZ DEVAM EDECEK''

Güzel bir gün geçirdiklerini belirten Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dağcılık Spor Kulübün Başkan Yardımcısı Hakan Zanyar Aykut, ''Bu haftaki rotamız Aktütün (sose) kanyonunu oldu. 35 kişilik ekiple beraber, StıgıaTurizm Acentamızın öncülüğünde ve Yekdasder ekibinin rehberliğinde, Aktütün kanyonuna doğa yürüyüşü gerçekleştirdik. Şemdinli Aktütün bölgesi kışın programlarımızın odak noktasıdır. Her sene olduğu gibi bu kışta Şemdinli ve Derecik bölgesinde Sportif faaliyetlerimiz devam edecek. Bilindiği üzere kış olduğu zaman, herkes evine kapanır ve yapacağı bir şey yok gibi görünür ama biz bölgede sosyal etkinlikleri yaparak, insanları kışın olumsuzluk düşüncelerinden kurtararak doğa ile buluşturuyoruz. Kışın faaliyetlerimiz genellikle, Trekking, Hiking, Mağara Kampı, kayak,  eğitim kampları, Tırmanış faaliyetleri ve ekolojik yaşam alan,  eğitimleri olarak devam ediyor. Hakkari Coğrafyası her mevsim farklı bir güzelliği vardır. Bizde her mevsimin güzelliğini, farklı sportif faaliyetler yaparak değerlendiriyoruz'' dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2023, 22:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER