Yüksekova Güncel

Yüksekova’da İki Aile Arasındaki Husumet Barışla Sonlandı

Yerel

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Aşağıuluyol (Tilora) köyünde iki aile arasında çıkan kavga sonucu oluşan husumet, kanaat önderlerinin devreye girmesiyle barışla sonuçlandı.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinin Aşağıuluyol (Tilora) köyünde iki aile arasında çıkan kavga sonucu oluşan husumet, kanaat önderlerinin devreye girmesiyle barışla sonuçlandı.

Yüksekova ilçesinde 1 sene önce Bellier ve Demir aileleri arasında kavga çıkmıştı.

İki aile arasında devam eden husumet, kanaat önderleri ve köyün büyüklerinin araya girmesiyle son buldu.

Kanaat önderi İdris Öner ve köyün büyükleri devreye girerek aileleri barıştırılmasıyla, Aşağıuluyol köyünde Bellier ailesinin evinde bir araya gelen aile bireyleri, birbirleriyle tokalaşarak tatlıya bağladılar.

Herşeyden önce barış her işin vesilesi olmalı diyen Kanaat önderi İdris Öner, ’’Yaklaşık bir sene öncesinde yayla sorunu üzerinde vuku bulanan aşağıuluyol (Tilora) köyünde yaşayan Bellier ve Demir aileri  arasında yaşanan gerginlikler üzerinde epey zamandır husumetli olarak yaşıyorlardı. Bugün bizler kanaat önderleri ve çevre köyleri büyüklerinin girişimleri sonucunda bugün tatsız olay barışla sonuçlandı. Allah milletimizin birliğini ve beraberliğini daim eylesin inşallah. Bölgemizin kavgalardan çok artık barışla kardeşlikle anılmasını istiyoruz’’ dedi.

Büyüklerimizin girişimleri ile 2 ailemiz barıştırıldı diyen Hakkari Tüketiciler Birliği Derneği Başkanı Perviz Geçirgen, ’’Bugünkü sevincimizin ve heyecanımızın asıl sebebi geçen seneden beri iki aile arasında vuku bulan tatsız bir olayın barışla sonuçlanmasından duyduğumuz mutlulukla sonuçlanmasıdır. Biz bölgemizde ger zaman barışın daim olmasını arzu eder, ve bunun için her zaman çabalamamız gerektiği inancındayız. İki ailenindi yoğun bir nüfusa sahip olduğunu biliyoruz.  Bundan dolayı da gençlerimizin ve çocuklarımıza geleceğine yeşil ışık yakmıştır. Bu barış sürecinde emeği geçen kanat büyüklerimize ve katkısı olan herkese şükranlarımızı sunuyoruz’’ İfadelerini kullandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.