Biden: Saldırıları IŞİD'in Horasan Grubu'nun yaptığını düşünüyoruz, saldırı emrini verdim

ABD Başkanı Biden: Kabil'deki saldırıları IŞİD'in Horasan Grubu'nun yaptığını düşünüyoruz. Komutanlarıma grubun liderlerine saldırı emri verdim. Teröristler bizi korkutamaz. Tahliyeye devam edeceğiz.

Biden: Saldırıları IŞİD'in Horasan Grubu'nun yaptığını düşünüyoruz, saldırı emrini verdim

ABD Başkanı Joe Biden, IŞİD'in üstlendiği Afganistan Kabil Havalimanı'ndaki bombalı saldırıları 'Horasan Grubu'nun yaptığını düşündüklerini belirterek "Bu saldırıyı gerçekleştirenler bilsin ki, asla affetmeyeceğiz, asla unutmayacağız, peşinizi bırakmayacağız ve bedelini ödeteceğiz" dedi.

Beyaz Saray'da bombalı saldırıların ardından basın toplantısı düzenleyen Biden'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

- Saldırıyı DAEŞ'in Horasan grubunun yaptığını düşünüyoruz. Washington'daki komutanlarım bu konuyu en ince detayına kadar inceledi. Sahadaki durum hala gelişiyor.

- Hayatlarını feda eden Amerikan askerlerinin hepsi kahraman. Son derece tehlikeli bir görev yapıyorlardı. Tarihte görülmemiş büyüklükte bir tahliye operasyonunun parçasıydılar. Dünyanın en başarılı, en fedakar ve en güçlü ordusunun parçasıydılar. Yüreklerimiz acıyla dolu. Sevdiklerini kaybeden Afganlar da üzüntü içinde. Bu kahramanların ailelerin yaşadıklarını hissedebiliyoruz. Göğsümüzde bir kara delik varmış gibi. Ancak şunu bilin ki bizim kutsal bir sorumluluğumuz var. 

- Bu saldırıyı yapanlara şunu söylüyorum: Affetmeyeceğiz. Unutmayacağız, peşinizi bırakmayacağız ve bedelini ödeteceğiz. Seçtiğimiz vakit, yer ve zamanda kuvvet ve hassasiyetle bu saldırıya yanıt vereceğiz. Çıkarlarımızı elimdeki her imkanla koruyacağım.  

- Komutanlarıma DAEŞ'in Horasan grubunun liderlerine saldırı emri verdim.

'TAHLİYEYE DEVAM EDECEĞİZ'

- 14 Ağustos'tan bu yana Afganistan'dan 100 binden fazla kişiyi tahliye ettik. Sürekli bir saldırı tehdidi altında çalıştık. Baştan beri bunu biliyorduk. Sahadaki komutanlarımızla sürekli iletişim halindeydik. Teröristler bizi yolumuzdan alıkoyamazlar. Tahliyeye devam edeceğiz. Bizi korkutamazlar. Görevimizi tamamlayacağız ve askerlerimiz çekildikten sonra da Amerikalıları Afganistan'dan çıkarmak için gereken her şeyi yapacağız.

- Yeni bir saldırı olabileceğinin bilinciyle tahliye operasyonlarına devam ediyoruz.

'TALİBANLA İLİŞKİMİZ GÜVEN DEĞİL ÇIKARLAR MESELESİ'

- Taliban'la aramızdaki konu güven değil, ortak çıkarlar. Ancak şu ana kadar ne bana ne de sahadaki komutanlarımıza Taliban ile bugünkü saldırıyı düzenleyen DEAŞ/Horasan arasında bir bağ olduğuna dair bir sonuç gelmedi.

- Bizimle iş birliği yapmanın Taliban'ın çıkarına olduğunu düşünüyorum.  / Duvar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER