IŞİD petrolü taşıyan Türkiye plakalı tankerler yakalandı

Irak’ta IŞİD petrolünü Selahaddin vilayetinden çıkarmaya çalışan Türkiye plakalı petrol tankerlerinin yakalandığı açıklandı.

IŞİD petrolü taşıyan Türkiye plakalı tankerler yakalandı
Irak Diyala Güvenlik Komitesi Başkanı Sadık El Hiseni, IŞİD petrolünü Selahaddin vilayetinden çıkarmaya çalışan Türkiye plakalı petrol tankerlerinin yakalandığı açıkladı.

Roj News’te yer alan habere göre, Irak’ın Diyala kenti Güvenlik Komitesi Başkanı Sadık El Hiseni, tarafından yapılan açıklamada Heşd El Şebî ve Irak ordu güçlerinden oluşan ortak güvenlik güçlerinin Selahaddin vilayetinin kuzeyinde bulunan El Zirke ilçesinde Türkiye plakalı tankerlerin yakalandığını belirtti.

Sadık El Hiseni bu tankerlerin IŞİD tarafından kullanıldığını ve Hemrin ve El Buicil’den çıkartılan petrolü dışarıya aktardığını belirtti.

Hiseni, “DAİŞ Irak petrolünü çalarak buradan kazandığı parayı da yurttaşların katledilmesi, şehir ve köylerin yakılıp yıkılması için kullanmaktadır. Fakat Heşd El Şebî ve Irak güvenlik güçleri özellikle de Selahaddin vilayetindeki petrol kuyularının kurtarılması ardından DAİŞ’in bütün gelir kaynaklarını kesmektedir” dedi.İmc

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2015, 11:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER