Kassam Tugayları: İsrail'in saldırılarında 24 saatte 13 rehine öldü

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarında son bir gün içinde 13 rehinenin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Kassam Tugayları: İsrail'in saldırılarında 24 saatte 13 rehine öldü

İsrail'e 7 Ekim Cumartesi günü 'Aksa Tufanı' isimli bir saldırı başlatan Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları, rehin aldıkları kişilerle ilgili açıklama yaptı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında son 24 saatte 13 rehinenin öldürüldüğü ileri sürüldü. Açıklamada, altı rehinenin kuzey bölgesinin iki farklı noktasındaki saldırılarda, yedi rehinenin ise Gazze'deki üç farklı noktadaki saldırılarda öldüğü belirtildi. 

BM: GAZZE'DEKİ 400 BİNDEN FAZLA KİŞİ YERİNDEN EDİLDİ

İsrail'in Gazze'deki 1,1 milyon kişiye bölgenin güneyine geçme çağrısı yapmasının ardından Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Ofisi (OCHA) de bir açıklama yaparak bir haftadır devam eden çatışmalarda Gazze Şeridi'ndeki 400 binden fazla kişinin evlerinden ayrılmak durumunda kaldığını ve 23 yardım çalışanının öldürüldüğünü bildirdi.

OCHA, Gazze ve Batı Şeria'daki 1,3 milyon kişiye yardım etmek için de yaklaşık 294 milyon dolarlık yardım çağrısında bulundu. Gazze Şeridi'nden ayrılan kişi sayısının son 24 saatte yüzde 25 arttığını belirten OCHA, mevcut sayının 423 binin üzerinde olduğu bilgisini paylaştı. 

OCHA'nın açıklamasına göre, son bir hafta içinde 11'i sağlık çalışanı ve 12'si Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) çalışanı olmak üzere toplam 23 yardım çalışanı da öldürüldü. (DIŞ HABERLER)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER