'Kerry, Esad’ı kastetmiş olamaz'

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Psaki, Kerry’nin, Suriye konusunda “Rejimle müzakere yapılması gerektiği” açıklamasında Esad’ı kastetmediğini söyledi. Psaki, “Esad için Suriye’de herhangi bir gelecek yok” dedi.

'Kerry, Esad’ı kastetmiş olamaz'

 ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, başkent Washington’da düzenlediği günlük basın toplantısında, Dışişleri Bakanı John Kerry’nin açıklamalarına ilişkin soruları yanıtladı.

Suriye’de uzun süredir siyasi çözümü savunduklarına değinen Psaki, “Suriye’deki insanların acılarını sona erdirmenin tek yolu Cenevre ilkeleri ile uyumlu gerçek siyasi çözümden geçiyor. Esad rejiminden temsilcilerin de bu sürecin bir parçası olması kaçınılmaz. Ama Bakan Kerry’nin sözünü ettiği taraf Esad’ın kendisi olamaz, asla olamaz” dedi.

‘Esad’ın Suriye’de geleceği yok’

Psaki, başka bir soruya verdiği yanıtta da, Esad için Suriye’de herhangi bir gelecek olmadığını söyledi. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Amerikan CBS televizyonuna katıldığı bir programda Suriye’de yalnızca siyasi çözümün mümkün olduğunu belirterek, Amerika yönetiminin Esad rejimi ile müzakere etmek zorunda olduğunu dile getirmişti.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ise kendisiyle müzakere edilebileceğini ifade eden Amerika dışişleri Bakanı Kerry’inin açıklamalarına karşı “Önce eylem beklemeliyiz, ardından karar veririz” demişti. / İmc

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2015, 14:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER