Muhammed Ali İran’da tutuklu gazeteci için devrede

Eski dünya ağır siklet boks şampiyonu Muhammed Ali, İran rejimi tarafından tutuklanan Washington Post muhabirinin serbest bırakılması için devrede.

Muhammed Ali İran’da tutuklu gazeteci için devrede
Jason Rezaian adlı ABD ve İran vatandaşı gazeteci için internet üzerinde başlatılan imza kampanyasına yüz binlerce kişi destek verdi.

2012 yılından bu yana Washington Post’un Tahran temsilcisi olarak çalışan ABD doğumlu Jason Rezaian, geçtiğimiz yılın Temmuz ayından bu yana tutuklu bulunuyor. Tahran’daki evinde gözaltına alınan Rezaian’ın ‘gazetecilikle bağdaşmayan aktivitelerle’ suçlandığı bildiriliyor.

Jason Rezaian’ın yine İranlı olan eşi Yegane Salehi Rezaian da gözaltına alınmış ve sonrasında serbest bırakılmıştı.

İran asıllı olan Jason Rezaian’ın serbest bırakılması amacıyla bir mektup kaleme alan eski dünya ağır siklet boks şampiyonu Muhammed Ali, İran’ın önde gelen yöneticilerine seslendi. Mektubunu Dini lider Ali Hamaney, Cumhurbaşkanı Hasan Rohani ve  Adalet Bakanı Sadeg Laricani’ye yönelik kaleme alan Muhammed Ali, gazeteci Rezaian’ın hukuki haklarından yararlanması isteğini de iletti.

Öte yandan Jason Rezaian’ın serbest bırakılması için change.org adlı kampanya sitesinde başlatılan imza kampanyasına şimdiye kadar yüz binlerce kişi katıldı. İmza kampanyasını dün akşam itibariyle 243 bin kişi imzaladı.

İmza metninde, Rezaian’ın ne İran kanunlarını ne de uluslararası kuralları çiğnemediğinin altı çizilirken, tutuklanmasının yanlış olduğuna vurgu yapıldı. Metinde, Rezaian’ın avukatlarıyla görüşmesine izin verilmediği belirtilirken, İranlı makamlara gazetecinin serbest bırakılması çağrısı yapıldı.

Change.org’daki kampanyaya ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin de ararlarında bulunduğu birçok siyasetçi ile bazı insan hakları savunucuları da destek veriyor.Anf

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2015, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER