Putin: İsveç ve Finlandiya istediği yere katılabilirler

Rusya lideri Putin, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılma girişimleriyle ilgili "NATO'ya katılmak istiyorlar, istediği yere katılabilirler" dedi. Putin, İngiltere Başbakanı'na da yanıt verdi.

Putin: İsveç ve Finlandiya istediği yere katılabilirler

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, NATO'nun İsveç ve Finlandiya'ya resmi davette bulunmasına ilişkin açıklama yaptı. Putin, Türkmenistan yönetimiyle görüşmesi sonrası devlet televizyonuna yaptığı açıklamada "NATO'nun Finlandiya ve İsveç'te asker ve askeri altyapı konuşlandırması halinde Rusya'nın aynı şekilde yanıt vereceğini" söyledi.

Reuters'in aktardığına göre, Putin, "İsveç ve Finlandiya ile Ukrayna ile yaşadığımız sorunlar yok. NATO'ya katılmak istiyorlar, istediği yere katılabilirler. Ancak daha önce hiçbir tehdit olmadığını anlamalılar, oysa şimdi orada askeri birlikler ve altyapı konuşlandırılırsa, aynı şekilde karşılık vermemiz ve bize yönelik tehditlerin yaratıldığı topraklar için aynı tehditleri yaratmamız gerekecek" ifadelerini kullandı. 

NATO üyeliğinin ise Moskova'nın Helsinki ve Stockholm ile ilişkilerine zarar vermesinin "kaçınılmaz" olduğunu ifade eden Putin, "Aramızda her şey yolundaydı, ama şimdi bazı gerilimler olabilir, kesinlikle olacak. Bizim için bir tehdit varsa da bu kaçınılmazdır" dedi.

PUTİN'DEN 'DEMİR LEYDİ' HATIRLATMASI 

İngiltere Başbakanı Boris Johnson tarafından "Putin kadın olsaydı, savaş olmazdı" şeklindeki açıklamayı da değerlendiren Putin, Demir Leydi lakaplı eski İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher'in Falkland Adaları için Arjantin'e karşı savaş başlattığını anımsattı. Putin, "Bir kadın savaşı başlatma kararı aldı. Falkland Adaları nerede ve İngiltere nerede? Bunun sebebi, emperyalist hırslar ve emperyalist statünün onaylattırılmasıdır. Bu nedenle mevcut İngiltere Başbakanı'nın bugün olanlarla ilgili atıfları yanlıştır" diye konuştu. (DIŞ HABERLER)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER