Türkiye, ABD'yi Dünya Ticaret Örgütü'ne şikayet etti

Türkiye, satın aldığı çelik ve alüminyumda gümrük vergilerini iki katına çıkaran ABD'yi Dünya Ticaret Örgütü'ne şikayet etti. Başvuru incelemeye alındı.

Türkiye, ABD'yi Dünya Ticaret Örgütü'ne şikayet etti
 Türkiye, satın aldığı çelik ve alüminyumda gümrük vergilerini iki katına çıkaran ABD’yi Dünya Ticaret Örgütü’ne (WTO) şikayet etti. WTO, Türkiye’nin başvurusunun alındığını ve incelendiğini açıkladı.


WTO, SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMA YAPTI

Örgütün internet sitesinden yapılan açıklamada, “Türkiye alınan önlemlerin WTO’nun 1994 tarihli GATT Anlaşmasının bazı hükümlerine uymadığını iddia etmektedir” denildi.

‘TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİMİZ BU DÖNEMDE İYİ DEĞİL’

ABD Başkanı Donald Trump Amerikan yönetiminin kararını 10 Ağustos’ta Twitter hesabından duyurmuştu. Trump mesajında, “Türk Lirası, çok güçlü dolarımız karşısında hızla düşerken Türkiye’den gelen çelik ve alüminyum üzerindeki gümrük vergilerinin ikiye katlanmasına onay verdim! Alüminyumda bu oran artık yüzde 20, çelikte de yüzde 50. Türkiye ile ilişkilerimiz bu dönemde iyi değil!” demişti.

‘OYUNU GÖRDÜK VE MEYDAN OKUYORUZ’

Erdoğan Cumartesi günü AK Parti Kongresi’nde yaptığı konuşmada da ABD’ye yine sert tepki göstermiş, “Bu milletin karşısında duracak fani güç tanımıyoruz, oyunu gördük ve meydan okuyoruz. Zahirde bize stratejik ortak gibi gözüken ama stratejik hedef haline getirenlere teslim olmayacağız” demişti.

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2018, 19:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER