Yüksekova’da gönüllü 587 öğrenciye TEMA doğa eğitimleri veriliyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde gönüllü öğretmenler aracılığıyla, 26 ayrı sınıf ve toplamda 587 öğrenciye TEMA doğa eğitim programları verilecek.

Yüksekova’da gönüllü 587 öğrenciye TEMA doğa eğitimleri veriliyor

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde gönüllü öğretmenler aracılığıyla, 26 ayrı sınıf ve toplamda 587 öğrenciye TEMA doğa eğitim programları verilecek.

Çocukların ve gençlerin doğayı tanımalarını, doğadaki ilişkileri keşfetmelerini ve ekolojik okuryazarlık becerisi kazanmalarını desteklemek amacıyla TEMA Vakfı tarafından geliştirilen, Millî Eğitim Bakanlığı iş birliği ve Türkiye İş Bankası desteği ile hazırlanan Minik TEMA, Yavru TEMA, Ortaokul TEMA ve Lise TEMA Doğa Eğitim Doğa Eğitim Programları gönüllü öğretmenler aracılığıyla çocuklarla buluşmaya devam ediyor. 

Bir araya gelen gönüllü öğretmenler kendi sınıflarında TEMA doğa eğitimlileri verecekler.

Program hakkında konuşan Yüksekova TEMA Sorumlusu Kenan CANAN, ’'Minik TEMA Eğitim Programı çerçevesinde okul öncesi eğitim çağındaki çocukların, Yavru TEMA Eğitim Programı ilkokul çağındaki çocukların, Ortaokul TEMA ortaokul çağındaki çocukların ve Lise TEMA ise lisedeki gençlerin doğada daha çok zaman geçirmelerini, gözlem yapmalarını, merak duygusuyla doğayı keşfetmelerini sağlamak ve ekolojik okuryazarlık becerilerini güçlendirmek amacı ile derslerde kullanabilecekleri minik tema çocuk kitabı, gözlem kutusu, bileklikler ve çeşitli posterlerin dağıtımını gerçekleştirdik. 


Canan “Doğa Eğitimleri yanında aynı zamanda Sıfır Atık Eğitim Projesi ile çocukların doğal varlıkların korunması, doğa dostu tüketim alışkanlıkları, atık yönetimi gibi konularda farkındalık kazanmalarını ve “Sıfır Atık” yaklaşımını benimsemelerini sağlamak amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı iş birliği ve Tetra Pak desteğiyle TEMA Vakfı tarafından hazırlanmıştır. Proje kapsamında geliştirilen Sıfır Atık Eğitim Portalı (www.sifiratiktema.org),  okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise seviyelerinde çalışan öğretmenler için sunum, poster, çalışma kâğıtları, proje önerileri, dijital oyunlar ve animasyon filmlerin de aralarında bulunduğu zengin eğitim içerikleri ve materyaller sunmaktadır. Sıfır Atık Portalı tüm eğitim kademeleri için 81 ildeki herkesin kullanımına açıktır. Talep eden okullarımıza gidip bu eğitimleri de gönüllü olarak verebiliriz”
Dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER