'TÜİK bizimle dalga geçmeye devam ediyor'

DEVA Partisi lideri Ali Babacan ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, TÜİK’in yüzde 73 olarak açıkladığı mayıs ayı enflasyonuna tepki gösterdi: TÜİK bizimle dalga geçmeye devam ediyor.

'TÜİK bizimle dalga geçmeye devam ediyor'

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Nisan ayında yüzde 69,97 olan enflasyon, mayısta yüzde 73,50’ye yükseldi. TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranlarına ilişkin sosyal medya hesapları üzerinden paylaşımda bulunan Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu, iktidarı eleştirdi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, yaptığı paylaşımda artık kronik enflasyon döneminin yaşandığına işaret etti, “Rakamları Ayarlama Enstitüsünün açıkladığı enflasyon yüzde 73. Hiperenflasyon dönemine koşuyoruz. Bu ülke bunların hiçbirini hak etmiyor. Biz, kontrolden çıkan bu enflasyonu yeniden tek haneye düşüreceğiz” dedi.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu da “TÜİK bizimle dalga geçmeye devam ediyor” ifadelerine yer verdi ve ekledi:

“Çarşıda, pazarda fiyatlar sürekli artıyor. TÜİK’e göre aylık enflasyon yüzde 2,98 artmış, yıllık enflasyon ise yüzde 73,5. Siz kendinizi kandırmaya devam edin, az kaldı sandık gelecek bu aziz millet size gereken cevabı verecek. #TürkiyedeGelecekVar” ( DUVAR)
 

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2022, 13:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER