25 Yıllık Muhtar Pervizhan Beşer'den Örnek Davranış: “Artık Muhtarlığı Okumuş Gençler Yapsın”

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 25 yıldır muhtarlık görevini yapan Pervizhan Beşer, bundan sonra muhtarlığı okumuş gençlere bırakacağını belirterek örnek davranış sergiledi.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL - (ÖZEL)

Yüksekova ilçesinde 25 yıldır muhtarlık görevini yapan Pervizhan Beşer, bundan sonra muhtarlığı okumuş gençlere bırakacağını belirterek örnek davranış sergiledi.

İlçeye 35 kilometre uzaklıkta, İran sınırında bulunan Onbaşılar (Derave-Hirmi) Köyü’nde 25 yıl boyunca muhtarlık yapan Pervizhan Beşer, yeni dönemde görevi okumuş gençlere bırakmak için aday olmadı.

25 yıl boyunca köy sakinlerinin yoğun isteğiyle muhtarlığı sürdüren Beşer, 25 yıl boyunca birçok hizmeti köy ve mezralarına kazandırmayı başardı.


Yüksekova İhlas Haber Ajansı ofisine gelen ve muhabir Metin Tek’e açıklamalarda bulunan muhtar Beşer, bundan sonra muhtarlığı okumuş genlerin yapması için her koşulda yanlarında olacaklarını belirtti.

‘’25 yıldan sonra artık görevi gençlere bırakıyorum’’

Bundan sonra muhtarlık sürecini gençler yapsın diye muhtarlığı bıraktığını belirten Pervizhan Beşer, “25 yıldır İran sınırında bulunan Onbaşılar Köyü muhtarlığını yapmaktayım. Köy sakinleri köy muhtarlığımı devam ettirmemi istiyorlar. Ancak 25 yıldan sonra muhtarlığı okumuş gençlere bırakmak istedim. Bu koltuğu bırakmayı da bilmek gerekiyor. Bizden sonrakilerin de bu görevi sahiplenme ve milletimize hizmet etme sorumluluğu vardır'' dedi.

''Yeni aday olacak muhtarın yanındayım her zaman''

Beşer, ''Ben de 25 yıl boyunca köyümün ve mezradaki tüm köy sakinlerimizin okul, yol, su ve birçok  ve sağmakbirçok sorununu çözmek için mücadele ettim. Bu anlamda alnım ak, başım diktir. Bu vicdan rahatlığıyla 25 yıllık süreden sonra muhtarlık görevini gençlere bırakıyorum. Şunu belirtmek isterim ki köy halkını çok seviyorum, eminim onlar da beni çok seviyor. Hepsinden Allah razı olsun, bugüne kadar hiç birine kırılmadım. Birinin gönlünü de kırmışsam eğer, helallik istiyorum, hakkını da helal etsinler. Benim tarafımdan kimin hakkı varsa helal olsun. Yeni dönemde görev alacak gencimizin de arkasındayım her zaman. Ne gerekiyorsa yardım için hazırım'' İfadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2024, 17:11
YORUM EKLE
YORUMLAR
Samet geveri
Samet geveri - 2 ay Önce

Vay be halal olsun takdir edilecek örnek bi davranış 25 yılın ardından görevi bırakmayı bilmek gerek diyorsun biraz daha ye öyle bırak ya 25 yıl kim doyar ki

Hasan Yıldız
Hasan Yıldız - 2 ay Önce

Büyüksün kardeşim tebrikler

SIRADAKİ HABER