4 deprem Bilimcisinden "Hakkari Depremi İçin" Acil Çağrı: Öncelik Hakkari'ye Verilmeli

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen depremlerden sonra uzmanlardan sık sık uyarılar gelirken, uzlaşan 4 deprem bilimcisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Prof. Dr. Okan Tüysüz, Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Doğan Perincek "Hakkari depremi için'' o önemli detaya yer vermek için acil çağrıda bulundular.

4 deprem Bilimcisinden "Hakkari Depremi İçin" Acil Çağrı: Öncelik Hakkari'ye Verilmeli

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen depremlerden sonra uzmanlardan sık sık uyarılar gelirken, uzlaşan 4 deprem bilimcisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Prof. Dr. Okan Tüysüz, Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Doğan Perincek "Hakkari Depremi İçin'' o önemli detaya yer vermek için acil çağrıda bulundular.

Hakkari ve Yüksekova'da art arda yaşanan depremler yöre halkını endişelendirirken, deprem uzmanları ise her defasında bölgede büyük bir depremin olacağına işaret ettiler.

Yer Fizikçi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan X sosyal medya hesabında, Hakkari'de M7 dolayından deprem bekletisi konusuyla anlaştıkları belirterek, bölge için önemli olan detaya şu şekilde değindi.

''HAKKARİ KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖNCELİĞİNİ ALMALI''

Yer Fizikçi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan yaptığı açıklamada, ''Ben başta olmak üzere, 4 deprem bilimci ilk kez Hakkari'de M7 dolayında bir deprem beklendiği konusunda uzlaştılar: Yerfizikçi Prof. Dr. Övgün Ercan ile Yerbilimciler: Prof Dr Okan Tüysüz, Prof Dr Naci Görür, Prof Dr. Doğan Perincek. Hakkari kentsel dönüşüm önceliği almalı'' İfadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2024, 18:06
YORUM EKLE
YORUMLAR
Halil korkmaz
Halil korkmaz - 4 ay Önce

Her an her saniye depreme hazır olmamız gerekiyor

SIRADAKİ HABER