Akar: Testi pozitif çıkan 1350 kişi askere alınmadı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TSK'deki korona virüsü önlemlerine ilişkin şu bilgileri açıkladı: "Haziran celbinde 176 bin kişiye, ağustos celbinde 43 bin kişiye test yapıldı. Bunlardan 1350'si pozitif çıktı ve bunlar askere alınmadı. Bedellilerden 15 bin 500 kişiye test yapıldı, 66 pozitif çıktı, bunların askerliği ertelendi."

Akar: Testi pozitif çıkan 1350 kişi askere alınmadı
 Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, korona virüsü salgını nedeniyle askere alınacaklara PCR testi yapılmasına ilişkin verileri açıkladı.


“TSK, Covid-19 salgınıyla nasıl mücadele etti, bu konuda ne gibi önlemler aldı? Olası bir ikinci dalgaya hazır mı?” sorusunu cevaplayan Hulusi Akar, Türkiye’de ilk vakanın tespit edilmesinin ardından 12 Mart’ta Covid-19 ile Mücadele Merkezi’ni (KOMMER) kurduklarını anımsattı.

‘OPERASYON BÖLGELERİMİZDE SORUN ÇIKMADI’

Akar, merkezde doktor, eczacı ve kimyacıları bir araya getirdiklerini ifade ederek, bu heyetin ilk günden itibaren yoğun şekilde çalıştığını, alınması gereken tedbirlerin belirlendiğini söyledi. Akar, şu ana kadar Covid-19 için 500 binden fazla test yaptıklarını dile getirdi.

Bakan Akar, özellikle operasyon bölgelerinde, gemilerde, Hava Kuvvetleri filolarında, Libya’da görevli personelde Covid-19 vakası olmaması için azami gayret gösterdiklerini anlatarak, “Şu ana kadar operasyon bölgelerimizde herhangi bir sorun çıkmadı” dedi.

TESTİ POZİTİF ÇIKANLARA ERTELEME

Celp işlemleri kapsamında askere alınacak gençlere, Sağlık Bakanlığı ile yaptıkları mutabakat çerçevesinde PCR testi yaptırdıklarını anımsatan Akar, “Testleri pozitif çıkanları askere almıyoruz, erteliyoruz, bedelliler dahil. Haziran celbinde 176 bin kişiye, Ağustos celbinde 43 bin kişiye test yapıldı. Bunlardan 1350’si pozitif çıktı. Bunlar askere alınmadı. Bedellilerden 15 bin 500 kişiye test yapıldı, 66 pozitif çıktı, bunların askerliği ertelendi” diye konuştu. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2020, 13:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER