Aleviler katliamın gerçekleştiği alana karanfil bıraktı

Ankara’da canlı bomba saldırısının gerçekleştiği Ankara Tren Garı önündeki anma etkinliğinde barış güvercini uçuran Alevi Kurumları Birlik Koordinasyonu, patlama noktasına karanfil bıraktı.

Aleviler katliamın gerçekleştiği alana karanfil bıraktı
   Sokaklarda linç politikalarının devreye sokulduğu bir dönemden geçildiğini belirten Gazi Cemevi Başkanı Veli Gülsoy, siyasi partilere toplumsal barışın sağlanması için sağduyu çağrısında bulundu. Alevi Kurumları Birlik Koordinasyonu, 102 kişinin hayatını kaybettiği Ankara Tren Garı önünde anma etkinliği düzenledi. Gar önünde bir araya gelen grup, ‘Selam olsun barış aşkıyla dara duranlara, Muharrem matemimizi barış şehitlerine adıyoruz’ pankartı açtı. Hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu. 

Alevi kurumları adına ortak açıklamaya dua ile başlayan Gazi Cemevi Başkanı Veli Gülsoy, saldırıyı kınadıklarını belirterek, sorumluların hesap vermesini istedi. Gülsoy, şunları kaydetti: “Türkiye’de toplumsal barışın dinamitlendiği, savaş halinin yaşandığı, adaletin olmadığı, hukukun işletilmediği, basın, yayın ve ifade özgürlüklerinin çiğnendiği, kentler kuşatılarak, halka zulüm, katliamların yaşatıldığı, yasamanın işletilmediği, tek kişiye dayalı saray diktatörlüğünün devreye sokulduğu, bütün komşularımızla derin sorunların yaşandığı, yaşam koşullarının kötüleştiği, işsizliğin arttığı, ekonomik verilerin kötüleştiği, iş kazaların arttığı, emekçilerin haklarının gasp edildiği, sendikal hak ve özgürlüklerin yok edilmeye çalışıldığı, ezilen halklara, inançlara ve emekçi kesimlerine, kısacası toplumsal dinamiklere yönelik baskıların yoğunlaştığı ve kitlesel bir biçimde katliamların yaşandığı, kadınlara yönelik şiddetin arttığı, sokaklarda linç politikaların devreye sokulduğu bir dönemden geçiyor. Kısacası Türkiye kötüye gidiyor. Aleviler olarak kaygılıyız. Bunun sorumlusu 13 yıldır iktidarda bulunan AKP ve tarafsız tutum takınmayan Sayın Cumhurbaşkanı'dır.” 

Tüm siyasi partilere toplumsal barışın sağlanması için sağduyu çağrısında bulunan Gülsoy, partileri, silahların değil politik çözümlerin üretildiği bir tutum almaya davet etti. 

Basın açıklamasının ardından grup üyeleri, ‘barış güvercini’ uçurdu. Grup daha sonra patlama noktasına karanfil bıraktı. /Evrensel

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2015, 12:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER