Bekir Bozdağ: MTV zammı aşağıya çekilecek

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne yapılan zammın düşürüleceğini açıkladı.

Bekir Bozdağ: MTV zammı aşağıya çekilecek
 Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, basın toplantısı düzenledi. Bozdağ, Motorlu Taşıtlar Vergisi’ne (MTV) yapılan yüzde 40’lık zammın düşürüleceğini açıkladı.

ÇAVUŞOĞLU, IKBY HAKKINDA SUNUM YAPTI

Çankaya Köşkü’nde yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. 4 saat süren toplantının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, basın toplantısı düzenledi. Bozdağ, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) yapılan bağımsızlık referandumu hakkında sunum yaptığını aktardı. ABD’nin Las Vegas kentindeki saldırıyı kınadıklarını söyleyen Bozdağ, “ABD halkına taziyelerimizi iletiyoruz” diye konuştu.

Fransa’da 3’ü Türkiye vatandaşı, 5 kişinin hayatını kaybettiği yangına da değinen Bozdağ, savcılığın yangının kundaklamadan kaynaklandığını açıkladığını belirtti. Fransa’dan olayın sorumlularının bulunmasını istediklerini dile getiren Bozdağ, “Irkçılık, yabancı düşmanlığı gibi çağımızı tehlikeye atan hastalıklara karşı hepimizin birlikte hareket etmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

MTV ZAMMI AŞAĞIYA ÇEKİLECEK

Motorlu Taşıtlar Vergisi’ne yapılan yüzde 40’lık zamda bir değişiklik yapılıp yapılmayacağı sorulan Bozdağ, “Cumhurbaşkanımızın, çeşitli kesimlerin açıklamaları oldu, bütün bunlar ele alındı. Değerlendirmeler neticesinde Motorlu Taşıtlar Vergisi’ne yapılan zammın makul bir seviyeye çekilmesine karar verildi. Naci Bey (Maliye Bakanı Naci Ağbal) gerekli çalışmaları bitirdikten sonra ne kadar aşağı çekileceğini açıklayacak” dedi.

‘TEOG GÜNDEME GELMEDİ’

Bozdağ, TEOG sınavının yerine getirilecek sistemle ilgili bir soru üzerine, Milli Eğitim Bakanlığı’nın çalışmalarının devam ettiğini fakat konunun bu akşamki toplantıda gündeme gelemediğini söyledi.

Bozdağ, İstanbul’un Ataşehir ilçesinde yolda yürüyen bir kadına yönelik saldırıyı da değerlendirdi. Bozdağ, “Saldırıyı gerçekleştiren kişiye insan demeye utanıyorum. Çünkü insanlıktan nasibini alan birisinin böyle bir saldırıyı gerçekleştirmesi mümkün değil. Farklı yaşam tarzlarını benimsemiş kişilere yapılan saldırıları hoş görmemiz mümkün değil. Yaşam tarzına müdahale edilmesine 3 yıla kadar ceza verilmesine yönelik adımı da ilk biz attık” şeklinde konuştu.

‘İSTİFA İDDİALARINI PARTİ SÖZCÜMÜZE SORUN’

Bozdağ, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aralarında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in bulunduğu 6 belediye başkanının istifasını istediği iddiaları soruldu. Bozdağ, “Ben hükümet sözcüsüyüm. Parti sözcüsü değilim. Bu konuda bir bilgim yok. Parti sözcümüze sorarsanız daha iyi bilgiler alırsınız” diye cevap verdi.

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2017, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER