Bu Mağazada Tüm Ayakkabılarda ilçenin Kürtçe Köy İsimleri Olması Görenlerin İlgisini Çekiyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde esnaf olan Serhat Çoğaç, iş yerinde satışa sunduğu ayakkabılara verdiği Kürtçe köy isimler görenlerin ilgisini çekiyor.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinde esnaf olan Serhat Çoğaç, iş yerinde satışa sunduğu ayakkabılara verdiği Kürtçe köy isimler görenlerin ilgisini çekiyor.

İlçede esnaflık yapan Serhat Çoğaç ilçeye bağlı köy ve mezraların eski ve Kürtçe isimlerini ayakkabı modellerine vererek unutulmaya yüz tutmuş isimleri yaşatıyor.

Çoğaç gittiği ayakkabı fuarlarından esinlenerek yaptığı böylee bir girişimde bulunduğunu dile getirdi.

Kürtçe ile eski köy ve mezra isimlerini hatırlatmak amacıyla bu girişimi yaptığını aktaran Çoğaç, “30 yıldır ayakkabı sektöründeyim. Fuarlara gittiğimiz zaman moda tanıtımında ayakkabı modellerini ayırt etmek için Avrupa’nın şehir isimleri veya kodlar veriyordu. Oslo, Berlin, Tokyo gibi. Ben de hem işimi kolaylaştırmak için hem de köylerimizin isimlerini yaşatmak için Yüksekova’nın köylerinin Kürtçe isimlerini ayakkabılarımıza verdik. Biz kendimizi tanıtırken köyümüzü önce söylüyoruz. Biz de bundan da yola çıkarak halkımızı sevindirmek için yaptık” dedi.  

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2024, 08:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER