Çavuşoğlu: Çağırdığımız 32 diplomat yurt dışından dönmedi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında yurt dışından merkeze çağrılan ancak mazeret göstermeksizin ve izin almaksızın dönmeyen memur sayısının 32 olduğunu açıkladı.

Çavuşoğlu: Çağırdığımız 32 diplomat yurt dışından dönmedi
 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile bakanlıkta başbaşa ve heyetler arası görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında soruları yanıtladı.

Bangladeş’ten kaçan diplomatla ilgili soruya karşılık Çavuşoğlu, “Bangladeş’te görev yapan üç memurumuzu geri çağırmıştık. Bunlardan iki tanesi ABD’ye kaçtı. Bir tanesi Türkiye’ye döndü. Bakanlığımızda göreve başladı. Görevlendirmek için davet etmiştik. Merkezde görevlendirmek üzere toplam 208 diplomatik kariyer memurunu geriye çağırmıştık. Mazeretsiz, izinsiz dönmeyen memur sayısı 32’dir. Bazıları mazeretl’, onlara biz izin verdik.” yanıtını verdi.

“Gülen’in iadesi için olumlu sinyaller aldık”

Bakan Çavuşoğlu, Fethullah Gülen’in iadesiyle ilgili olarak sürecin devam ettiğini, darbe girişimine ilişkin dosyanın hazırlanma aşamasında olduğunu anlattı.

ABD’den de bu konuda olumlu sinyaller almaya başladıklarını söyleyen Çavuşoğlu, ABD Adalet Bakanlığı’ndan bir heyetin 23-24 Ağustos’ta Türkiye’de görüşmeler yapacağını kaydetti./ İmc

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2016, 14:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER