Diyarbakır'da sağlık emekçileri hastane önünde barış kürsüsü kurdu

Diyarbakır Tabip Odası ve SES Diyarbakır Şubesi’nin çağrısıyla yüzlerce kişi katliamı protesto etmek için Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde eylem yaptı.

Diyarbakır'da sağlık emekçileri hastane önünde barış kürsüsü kurdu
Hastane çalışanlarının tamamına yakının katılım sağladığı eyleme, tekerlekli sandalyelerle katılan hastalar dikkat çekti. Açıklamada “Katil devlet hesap verecek” sloganı atıldı. Sağlık emekçileri adına açıklama yapan Tabip Odası Başkanı Şehmus Gökalp, “Barışın hakim olduğu eşitliğin egemen olduğu bir ülkede yaşamak istiyoruz. Amed’de bu hastane önünde daha güzel gelişmeler için bir araya gelemedik uzun süredir. Coğrafyamızda kan gözyaşı durmak bilmiyor” dedi.
Baskılara rağmen barıştan vazgeçmeyeceklerini dile getiren Gökalp, “Bu ülkeye barış gelene kadar mücadeleye devam edeceğiz ve iş alanlarımızda bu mücadeleyi ayakta tutacağız” dedi. Açıklamanın ardından hastane bahçesinde barış kürsüsü kuruldu. Sağlık emekçileri ve yurttaşlar kürsüde yaptıkları konuşmalarda barış için adım atılmasını ve sorumluların yargılanmasını istedi.Evrensel

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2015, 14:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER