“Emniyet, Can Dündar’ın Güvenlik Riskinin Çok Büyük Olduğunu Söyledi"

Can Dündar’ın yurtdışına çıkışını bianet’e anlatan Aydın Engin, emniyet yetkililerinin Can Dündar’ın güvenlik riskinin çok büyük olduğunu, Dündar'ın da yıllık iznini kullanarak yurtdışına çıktığını söyledi.

“Emniyet, Can Dündar’ın Güvenlik Riskinin Çok Büyük Olduğunu Söyledi
Can Dündar’ın iki ay süreyle izne ayrılması ve yurtdışına çıkmasıyla geçici olarak Cumhuriyet gazetesi Genel yayın Yönetmeni olan Aydın Engin’le Can Dündar’ın yaşadığı süreci konuştuk.

Aydın Engin, emniyet yetkililerinin Can Dündar’a yönelik ciddi tehdit olduğunu ama güvenlik nedeniyle tehditlerin kaynaklarını paylaşmadığını söyledi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Riskin çok yüksek olduğunu söylediler”

“‘Lütfen uzatmayın ve tartışmayın. Sizinle istihbarat bilgilerini paylaşamayız. Risk çok yüksek’ dediler.

“Can gerçekten yıpranmıştı. Fiziksel ve psikolojik olarak son derece gergin ve yorgundu. Can ailesiyle birlikte ağustos sonuna kadar yurtdışına çıktı.

“Uğur Mumcu’da da yaşadık”

“Biz bunu aynı şiddette olmasa da Uğur Mumcu'da da yaşadık. Ankara Emniyeti pis kokular alıyoruz, dikkatli olsun diye uyarılarda bulunmuştu.

"Ben de 7 yıldır korumayla yaşıyorum"

“Ben de 7 yıldır korumayla yaşıyorum. Eğer ben hedefsem kim tarafından tehdit edildiğimi benim de bilmem lazım.  Ama sanırım prensip kararları var ve kusura bakmayın bilgi vermeyiz diyorlar. Bu durumu ben de yaşadım, Can da yaşıyor.

“Koruma polisi falan verilir ama bu sorunu çözmez. Hatta benim koruma polislerinden biri bir gün ‘Abi ben olsa olsa caydırıcıyım. Eğer birisi seni öldürmeye niyetlendiyse o zaman beraber öleceğiz’ demişti.” Bianet

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2016, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER