Hani AK Parti binası saldırganı, parti yöneticisinin yeğeni çıktı

Diyarbakır Hani'de dün gece AK Parti ilçe binasına molotof kokteylli saldırı yapıldı. Gözaltına alınan 2 failinden biri partinin ilçe yöneticisinin yeğeni çıktı.

Hani AK Parti binası saldırganı, parti yöneticisinin yeğeni çıktı

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde AK Parti İlçe binasına dün akşam molotof kokteylli saldırı düzenlendi. Saat 21.00 sıralarında içeride parti çalışanları varken gerçekleştirilen saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, saldırı anları güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Görüntülerde yüzü açık bir saldırganın önüne geldiği AK Parti binasına elindeki molotof kokteylini attıktan sonra hızla uzaklaştığı görülüyor.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre güvenlik kamerası görüntüleri üzerinde yapılan incelemelerde saldırgan Mahmut Evren ile ona gözcülük yaptığı belirlenen Şemdin Barin polislerce gözaltına alındı. 

SALDIRGAN İLÇE YÖNETİCİSİNİN YEĞENİ

Şemdin Barin'in, halen AK Parti İlçe yönetiminde olan Ali Barin’in yeğeni olduğu öğrenildi. Hani'de benzer bir olay ise 2020’nin Aralık ayında yaşanmıştı. AK Partili olan husumetli iki aile arasında sokakta silahlı kavga yaşandı. 3 kişinin yaralandığı saldırıda AK Parti binasına da pompalı tüfekle ateş açıldı. Saldırı sonrası polislerce 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan bu kişilerden birinin AK Parti ilçe yöneticisi Zeki Uçak’ın yeğeni olduğu ortaya çıktı.

HDP SALDIRISIYLA BAĞLANTILANDIRILMIŞTI

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Şerif Aydın, saldırı ile ilgili basın yayın organlarına yaptığı açıklamalarda saldırının HDP İzmir İl Örgütü binasına yapılan ve Deniz Poyraz’ın  katledildiği saldırı ile ‘bağlantılı’ olduğunu öne sürdü.

Aydın, "Dün İzmir HDP İl binasına yönelik yapılan iğrenç saldırının bir benzeri, bu gece Diyarbakır’ımızda AK Parti Hani İlçe teşkilatımızın binasına yönelik olarak yapılmaya çalışıldı. İçeride bulunan kardeşlerimizin şans eseri yara almadan kurtulabildiği bu iğrenç saldırıyı, tıpkı dün yapılan saldırı da olduğu gibi; AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı olarak lanetliyoruz” dedi.

AK Partili Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale de, “Yeniden nifak tohumu ekmek isteyen karanlık güçler, halkımızın huzurunu bozamayacak ve emellerine ulaşamayacaktır. Saldırıyı lanetliyorum” ifadelerini kullandı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop'u da aralarında bulunduğu siyasetçiler de verdikleri mesajlarda saldırıya tepki gösterdi.

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2021, 13:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER