Milletvekili Düşünmez, Yüksekova Güncel’e Açıklamalarda Bulundu

Yüksekova Belediyesi Eş Başkanlarıyla devir teslim törenine katılan Hakkari Dem Milletvekili Onur Düşünmez, yaptığı açıklamada, “Belediyeler Halkın Hizmet Yeridir, Bizlerde Layık ve Faydalı Hizmetler Vermek İçin Gayret Edeceğiz” dedi.

Milletvekili Düşünmez, Yüksekova Güncel’e Açıklamalarda Bulundu

YÜKSEKOVA GÜNCEL - HABER MERKEZİ

Yüksekova Belediyesi Eş Başkanlarıyla devir teslim törenine katılan Hakkari Dem Milletvekili Onur Düşünmez, yaptığı açıklamada, “Belediyeler Halkın Hizmet Yeridir, Bizlerde Layık ve Faydalı Hizmetler Vermek İçin Gayret Edeceğiz” dedi.

“Bu Başarıda Dem Partimizin Başarısıdır”

Milletvekili Düşünmez, “Bildiğiniz üzere 8 yıldız kayyum eliyle Yüksekova halkının iradesi gaspedilmişti. Geçmişte bu kayyumlar arkalarında çok büyük borçlar ve zor şartlar bırakmıştı Yüksekova halkına. Daha sonra belediyeyi onlardan geri aldığımız 3 aylık süreçte çok güzel ve başarılı işler yaptık. Sonra maalesef, tekrardan belediyemize kayyum atandı. Şu an belediye eş başkanımız hâlâ içeridedir. Diyoruz ki: 31 Mart'ta Yüksekova halkı nasıl bir irade sergilemişse, belediyesine sahip çıkmak için de aynı iradeyi sergileyecektir. Kazandığımız bu belediye suçsuz olan, yalnızca Kürt oldukları için gözaltına alınan, hapiste tutulan arkadaşlarımıza bir hediyedir. Bu nedenle diyoruz ki üzerimize ne kadar gelseler de, vahşice saldırsalar da, bu saldırılara 31 Mart'taki gibi güçlü cevap vereceğiz. Bildiğiniz gibi belediyemizin 25 meclis üyesi bulunmaktadır ve bunların tamamını partimiz kazanmıştır. Bu örnek bir ilktir, bir belediyede hem belediye başkanı hem de tüm meclis üyeleri aynı partiden seçilmiştir. Bu başarı da Dem Partimizin başarısıdır. Bu başarı tüm Kürt halkı için, yaşamını Yüksekova'da sürdüren herkes için hayırlı olsun diyerek Düşünmez sözlerine şöyle devam etti” dedi.

“Hakkımıza en iyi hizmetleri vermek için çalışacağız”

Düşünmez; “Belediyelerimiz halkımıza hizmet yerleridir. Bizler de halkımıza layık ve faydalı hizmetlerde bulunmaya gayret edeceğiz. Bu büyük zafer sonrasında şunu ifade ediyoruz, zaten partimize verilen oyların %90'ını Yüksekova'ya aittir. Bu belediye Yüksekova'da yaşamını idame ettiren herkesindir, tüm halklarındır, tüm dillerindir, tüm kültürlerindir. Bizler de bu bilinçle halkımıza hizmet vereceğiz. Malumunuz olduğu üzere Van'da adaletsiz ve acımasız bir biçimde halkın iradesini gaspetmek istediler. Ancak Van halkı bu irade gaspına karşı kutlu bir direniş ve mücadele örneği sergiledi. Bu mücadele sonucuna da ulaştı. Yapılmak istenen hukuksuzluk YSK kararıyla boşa çıkartıldı, ortadan kaldırıldı ve mazbata Van halkının iradesine teslim edildi. Yapılmak istenen hukuksuzluk hakkında bir örnek vermek istiyorum. Erhan Çavuşoğlu daha önceki yıllarda Van'da çalışıyordu ve 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin adalet komisyonun başkanıydı. Van eski belediye başkanımız Bekir Kaya'nın tutuklanma ve yerine kayyum atanması kararını veren Erhan Çavuşoğlu, bugün decaynı karar Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Abdullah Zeydan için verdi. Sayın Abdullah Zeydan güzel bir örneklik sergileyerek bu hukuksuz ve adaletsiz karar asla kabul etmeyeceğini ifade etti. Aynı şekilde Van halkı da bu kararı kabul etmedi. Kürtlerin tamamı ve dostları da bu kararı kabul etmezken, iktidarı geri adım atmaya mecbur ettiler. Van halkı ve Kürt dostları için hayırlı olsun diyoruz” İfadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2024, 02:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER