Silvan'da 4 kişi yaşamını yitirdi

İlk belirlemelere göre Silvan'da 4 kişi yaşamını yitirdi.

Silvan'da 4 kişi yaşamını yitirdi
İlçede yaşananları gözlemlemek amacıyla HDP ve DBP'li seçilmişlerden oluşan heyetin geçişine izin verilirken, heyet çatışmaların yoğunlaştığı Tekel Mahallesi'ne alınmadı. Basın mensupları ise köy yolları üzerinden ilçeye ulaşarak, mahallelere girdi. 


'EVLER, İŞYERLERİ TARANDI'

Bölgeye gelen heyetin gece boyunca çatışmaların yaşandığı Mescit Mahallesi'ne geçişine izin verilirken, mahallenin tamamının tarandığı görüldü. Tüm evlerin, işyerlerin ve araçların tarandığı mahalle adeta eleğe döndü. 

Polis ve askerler tarafından çok sayıda ev yakılırken, çatışmanın yaşandığı bölge harabeye dönmüş durumda. Konak, Mescit ve Feridun mahallelerinde ara çatışmalar yaşanırken, Tekel Mahallesi'ndeki çatışmalar ise yoğun olarak devam ediyor. 

Binaların çatılarına keskin nişancılar konumlandırılırken, çatışmaların yaşandığı mahallelerin üst kısmında bulunan tepelere tankların yerleştirildiği görüldü. 

GAZ BOMBALI ANONS

Çatışmaların yaşanmadığı mahallelerde dolaşan akrep tipi zırlı araçlardan sürekli olarak sokağa çıkma yasağı olduğu anons edilirken, etrafa rastgele gaz bombası atılıyor. 

4 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Kentte internet, elektrik ve sular kesilirken ilçeye gelmek isteyen yurttaşlar ilçe girişinde engelleniyor. Yaşanan çatışmalarda 4 kişinin yaşamını yitirdiği iddia edilirken, çok sayıda yurttaşın da yararlanarak hastaneye kaldırıldığı belirtiliyor./DİHA

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2015, 16:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER