Soma faciasının ikinci duruşması başladı

Manisa'nın Soma ilçesinde, 301 madencinin yaşamını yitirdiği facia ile ilgili 8'i tutuklu 45 kişi hakkında açılan davanın ikinci duruşması Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

Soma faciasının ikinci duruşması başladı
Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin yaşamını yitirdiği facia ile ilgili 8'i tutuklu 45 kişi hakkında açılan davanın ikinci duruşması Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile yaşamını kaybedenlerin yakınları ve avukatları katıldı. Polis ekipleri duruşma salonu ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alırken, kültür merkezi çevresindeki 1 kilometrelik alanda polis barikatları kuruldu. Katliamı protesto eden madencilerin aileleri, duruşmanın yapılacağı alana, "Soma'yı unutma unutturma" sloganı ile kitlesel yürüyüş yaparak girdi. Öte yandan duruşma salonunun bahçesine "Soma'yı unutmadık unutturmayacağız" ve "Gerçek katiller yakalanmadan, taşeronlar yasaklanmadan, bakanlar hesap vermeden bu dava bitmez" yazılı pankartlar asıldı.



Madenci ailelerin yanı sıra duruşmayı izlemek için il dışından gelen yüzlerce kişi, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri, avukatlar, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve basın mensupları polis barikatlarında yapılan kontrolün ardından duruşma salonuna alındı. Ailelerin, üzerinde kaybettikleri yakınlarının fotoğrafı ve "301 unutmadık, unutmayacağız" yazılı tişört ile yine üzerinde yaşamını yitiren yakınlarının ismi yazılı olduğu kaskla duruşmaya gelmesi ise dikkat çekti.



İddianameden



İddianamede, 8 sanık hakkında "olası kastla öldürme" suçundan 301 kez 20 yıldan 25 yıla, "neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama" suçundan da 162 kez 2 yıldan 6 yıla kadar hapis isteniyor. Tutuksuz 37 sanıktan 12'si hakkında "taksirle birden fazla kişinin ölümüyle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar, 25 tutuksuz sanık hakkında da bu suçları "bilinçli taksirle" işledikleri gerekçesiyle aynı aralıktaki ceza süresinin, üçte birden yarısına kadar artırılarak uygulanması talep ediliyor.DİHA


Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2015, 11:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER