Soylu Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı: Ana muhalefet partisi genel başkanı mekan basmaya gitmez

İçişleri Bakanı Soylu, TÜİK kapısından içeri alınmayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik iddialarda bulundu. Soylu, "CHP, başında ehliyetini kaybetmiş bir kişi işgalindedir" dedi.

Soylu Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı: Ana muhalefet partisi genel başkanı mekan basmaya gitmez

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) randevu alamayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurumu ziyaret etmesi ve içeri alınmaması üzerine paylaşım yaptı.

Bugün saat 11.00'da TÜİK'i ziyaret eden Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Soylu, "Kılıçdaroğlu; suç ve suç örgütleri ilişkisiyle, o iklimin ve sözlerin etkisiyle siyasi tarihimizde görülmeyen yöntemlere başvuruyor" iddiasında bulundu.

Soylu, paylaşımın devamında "Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı, PKK, DHKP-C ve organize suç örgütlerinin ağına düşüp, onlara özenip, mekan basmaya gitmez. Siyasetin ve devletin kaidesi bellidir. CHP, başında ehliyetini kaybetmiş bir kişi ve bunu istismar edenlerin işgalindedir" dedi.

CHP'Lİ ÖZKOÇ'TAN YANIT

CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Özkoçtan' Soylu'nun paylaşımına yanıt geldi. Özkoç, Soylu'nun paylaşımını alıntılayarak, "Devletin kapıları milletin temsilcilerinin yüzüne kapanmaz! Milletin temsilcilerini terör örgütleriyle yan yana getirenlerden İçişleri Bakanı olmaz. Olsa olsa Saray'ın tetikçisi olur..." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

TÜİK'i ziyaret ederek enflasyon hesaplamalarının güven vermediğini ve hesaplamaların nasıl yapıldığını görüşmek isteyen Kılıçdaroğlu kurumun kapısından geri çevrilmişti

Kılıçdaroğlu kurum kapısında yaptığı açıklamada, "İşçinin, memurun, emeklinin hakkını korumak benim görevimdir. Eğer TÜİK rakamları küçültüyorsa bu memura, işçiye, emekliye daha az vereceğim demektir" demişti. (Duvar)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER