Türkiye’ye karşı çıkan Türkmen komutanın öldürülmesi tartışılıyor

El Bab yakınlarında Türkiye’nin Suriye’ye yönelik operasyonuna karşı çıkan Türkmen ‘Selçuk Tugayı’nın komutanı Hani El Mulla’nın öldürülmesi gündemden düşmüyor.

Türkiye’ye karşı çıkan Türkmen komutanın öldürülmesi tartışılıyor
ABD’nin Suriye ordu konvoyunu vurmasıyla Suriye’deki durum uluslararası bir krize dönüşürken, Türkiye öncülüğündeki güçlerin IŞİD kontrolündeki El Bab’a saldırı başlatıp başlatmayacağı merak konusu.

16 Eylül’de Amerikan askeri personeliyle ÖSO mensupları arasında El Ray’da yaşanan gerilimin yankıları sürerken, geçen hafta bir Türkmen komutanın El Bab yakınlarında öldürülmesi de gündemden düşmüyor.

Demokratik Suriye Güçleri çatısı altında bulunan ve El Bab çevresinde IŞİD’le savaşan Türkmen ‘Selçuk Tugayı’nın komutanı Hani El Mulla geçen hafta öldürülmüştü.

Türkiye’nin Suriye’ye girmesine karşı çıkan El Mulla’nın kimliği belirsiz kişilerce öldürülmesinden kimin sorumlu olabileceği tartışılıyor.

Suriye Demokratik Güçleri Sözcüsü Telal Silo, dün yaptığı açıklamada, El Mulla’nın öldürülmesi gibi olayların IŞİD’e karşı mücadeleyi güçleştirdiğini vurguladı.

Silo, suikastten kimin sorumlu olabileceği konusundaysa, “Türkiye daha önce bazı suikastlere karışmıştı, ama El Mula’nın öldürülmesinden Türkiye’nin sorumlu olduğunu söyleyemeyiz” dedi.

El Ray’da Amerikan askerleriyle gerilim

IŞİD’e karşı operasyonlara verilecek hava desteğini koordine etmek üzere 16 Eylül günü El Ray’a gelen Amerikan askerleri, ÖSO milislerince ilçeden ayrılmaya zorlanmıştı.

El Bab’a saldırı başlatılacak  mı?

Personelin ilçeden çıkarılmasına eşlik eden tankların da Türkiye’ye ait olduğu belirtilmişti. Olayın ardından, Türkiye öncülüğündeki ÖSO’luların stratejik hedefinin ne olacağı, El Bab’a bir saldırının gündemde olup olmadığı merak konusu.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2016, 12:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER