Van’ın meşhur lezzeti Yüksekova’nın sahur sofralarında

Van kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetti meşhur Van Çöreği, ramazan ayında Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sahur sofralarında yerini aldı.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Van kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetti meşhur Van Çöreği, ramazan ayında Yüksekova ilçesinde sahur sofralarında yerini aldı.

Van kültürüne ait olan ve Van kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetleri arasında olan Van çöreği, artık Yüksekova'da da yapılıyor.

Damak tadına hitap eden ve ilçede genellikle otlu peynirle tüketilen çörek, tok tutuğu için sahur sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor.

Yıllardır meşhur çöreği Van'dan sipariş eden vatandaşlar, bundan sonra çörekleri ilçede Eski Marangozlar Sokağında bulunan Işıklar Unlu Mamuller Fırının ‘da temin ediyor.

“Sipariş Üzerine Şehir Dışınada Gönderiyoruz”

İlçede 35 yıldır babadan oğula geleneğini sürdürerek fırıncılık yaptığını söyleyen işletme sahibi Mirza Işık, “Talep üzerine fırınımızda Van Çöreği yapmaya başladık. Günde 2 bin çıkartmamıza rağmen çok çabuk tükeniyor. Van Çöreğimiz tok tuttuğu için vatandaşlar sahur için tercih ediliyor. Sipariş üzerine şehir dışına da gönderiyoruz” dedi.

Van çöreğinin tarifini veren Işık, “Meşhur çörek, tereyağı, süt, şeker, maya, tuz ve unun belli miktarda karıştırılmasıyla 350 derecelik taş fırınlarda elde ediyoruz. Yapımı basit gibi görünse de lezzetini tutturmak kolay değil” İfadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2024, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER