Yüksekova Balı Artık Önem Kazanacak

Yüksekova ilçesinin dağlarında büyük emeklerle bal üretimi yapan çiftçilerin hakları koruyup ve Türkiye ve Dünya’da öncülüğü yapıp her alanda tanıtımı gerçekleştirilecek. Bu çerçevede hizmete başlayan ’’Hakkâri Yüksekova Arıcılar kooperatifi’’ kooperatife katılan hiçbir üyeden de aidat alınmayacağını duyurdu.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinin dağlarında büyük emeklerle bal üretimi yapan çiftçilerin hakları koruyup ve Türkiye ve Dünya’da öncülüğü yapıp her alanda tanıtımı gerçekleştirilecek. Bu çerçevede hizmete başlayan ’’Hakkâri Yüksekova Arıcılar kooperatifi’’ kooperatife katılan hiçbir üyeden de aidat alınmayacağını duyurdu.

Yüksekova ilçesinde kurulan ve faaliyet yürüten ‘’Hakkâri Yüksekova Arıcılar kooperatifi’’ adıyla bir ilke imza atarak arıcılıkla uğraşan çiftçileri bir araya getirmek için atağa geçti.

Yıllardır bölgede en iyi bala sahip olmasıyla ama maalesef daha iyi tanıtımı yapılmadığını belirten Hakkâri Yüksekova Arıcılar Kooperatifi Başkanı Sami Ölmez, acılıkla uğraşan tüm çiftçilerinin en iyi şekilde hakları savunup ve hiçbir üyeden de aidat alınmayacağını belirtti.

‘’TEK AMACIMIZ YÜKSEKOVA BALI SAHALARA ÇIKIP TANITILMASIDIR’’

Burada tek amacımız tüm üreticilerimizi bir araya getirmek tüm sorunlarıyla tek tek ilgilmek olduğunu belirten Başkan Sami Ölmez, ‘’Kooperatifimiz üyeler alımlarımız başlamış olup, kısa bir sürede 25 üye olduk. Üye sayılarımız gittikçe artıyor. Bu kooperatifi kurmamızın temel amacı tüm arıcı arkadaşları bir çatı altında toplayarak ürettiğimiz balları üreticiden direk tüketiciye aktarmaktır. Yani Hakkâri bölgesindeki balları paketleyerek valilik onayı ile satışa sunacağız. Kooperatifimize üye olan arıcılardan hiçbir şekilde aidat alınmayacak. Kooperatifin kuruluşunda destek olan Hakkâri Valisi Ali Çelik, Vali Yardımcısı Furkan Berberoğlu ve İlçe Tarım Müdürlüğü’ne teşekkür ediyoruz’’ dedi.

‘’PROFESYONEL ÇİFTÇİLERİ YETİŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ’’

Türkiye ve dünyada bir numara olmak için çalışacaklarını belirten Ziraat Mühendisi Abdulselam Şen, ‘’Burada 12 yıl uzman tarım danışmalığı ve çiftçilerimize danışmalık hizmetini veriyorum. Yaklaşık 4 yıldır aracılarımızla birlikte danışmalık hizmetini verirken, buradaki arıcılarımız yaşadığı temel sorunları, sıkıntıları irdeleyerek ve bir çözüm önerisiyle bu kooperatif kuruldu. Bizim amacımız arıcılarımıza teknik anlamda destek vermek, arıcılarımızın yaşamış oldukları sorunları, sıkıntıları teknik düzeyde iyileştirmektir. Bizim bölgede kısa sürede tespit ettiğimiz sorunlardan bazıları arıcılarımızın baban oğula geçen arıcılık eğitimiyle arıcılık yaptığını. Ve teknik bilgilerini de eksik olduklarını da tespit ettik. Bizde daha iyi profesyonel bir hale germek için çalışmalarımızı her alanda yaptık. Özellikle bu bölgede kaliteli balın üretimini daha iyi dereceye getirip tanıtımını yapmaktır. Bunu tüm Türkiye’yle paylaşmaktır. İnşallah en kısa sürede arıcılarımızın eksiklerini tamamlayıp, elini güçlendirmek ve bu sıkıntıların üstesinde gelip arıcılığın her zaman, her alanda devamını sağlamak olacak. Bu vesileyle kurulan kooperatifin tüm bölgemize hayırlı olmasını diliyorum’’ İfadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 29 Şubat 2024, 16:08
YORUM EKLE
YORUMLAR
Enes Ölmez
Enes Ölmez - 2 ay Önce

Memleketimiz için hayırlı olsun

SIRADAKİ HABER