Yüksekova Hastahane Kavşağı ile Cengiz Topel Caddesinde 2 nöbetçi eczane sürekli bulunacak

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yapılan çalışmalar sonucu Hastahane kavşağı hem de Cengiz Topel Caddesi üzerinde sürekli olarak bir nöbetçi eczanenin açık olacağı belirtildi.

Yüksekova Hastahane Kavşağı ile Cengiz Topel Caddesinde 2 nöbetçi eczane sürekli bulunacak

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinde yapılan çalışmalar sonucu Hastahane kavşağı hem de Cengiz Topel Caddesi üzerinde sürekli olarak bir nöbetçi eczanenin açık olacağı belirtildi.

Yüksekova ilçesinde yaşayan vatandaşlar, Cengiz Topel Caddesi ve Hastane kavşağında her gün bir eczanenin 'Nöbetçi Eczane' olarak açık olması talebinde bulunmuşlardı.

İlçenin 130 Bin nüfusa dayanmasıyla beraber vatandaşlar akşamları 'Nöbetçi Eczane'lerin az ve uzak olmasından dolayı zorluk çekiyorlardı.

Yapılan çalışmalar sonucu hem Hastahane kavşağı hem de Cengiz Topel Caddesi üzerinde sürekli olarak bir nöbetçi eczanenin açık olacağı belirtildi.

Yüksekova Güncel Haber’e Açıklamalarda bulunan Van-Hakkari-Bitlis Eczacı Odası Yüksekova İlçe Temsilcisi Eczacı Sait Gündüz, “İlçemizde hastanenin merkeze olan uzaklığı nedeniyle vatandaşlarımızın ilaca ulaşmasında zaman zaman yaşanan zorlukları ve akşamın erken saatlerinde hastaneye ulaşım sağlayan belediye ve özel servislerin sefer yapmaması nedeniyle Çarşı ve Hastane bölgesi olmak üzere Mayıs ayı itibariyle ikili nöbetçi eczane sistemine geçmiş bulunmaktayız. Ama takdir edersiniz ki ilçemizin asıl sorunu Nöbetçi Eczane sistemi değil, akşam erken saatlerde hastaneye olan ulaşımın kesintiye uğramasıdır. İlçemiz yetkililerinden bu sorunu ivedilikle ele alıp çözüme kavuşturulmasıdır” İfadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2024, 16:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER