Yüksekova Kayak Merkezi 655 Sporcuyu Ağırladı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde etkili olan kar yağışının ardından pistiyle İsviçre’yi aratmayan kayak merkezi için Türkiye’nin her yerinden sporcular gelmeye başlarken, 655 sporcu 220 idareci ve hakem olmak üzere toplam 980 katılımcıyı ağırladı.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinde etkili olan kar yağışının ardından pistiyle İsviçre’yi aratmayan kayak merkezi için Türkiye’nin her yerinden sporcular gelmeye başlarken, 655 sporcu 220 idareci ve hakem olmak üzere toplam 980 katılımcıyı ağırladı.

İlçe merkezine 23 kilometre mesafedeki Kamışlı köyünde bulunan pistte düzenlenen organizasyona 20 ilden 655 sporcunun yanı sıra 220'si idareci ve hakemlerden oluşan 980 kişi katıldı.

Eksi 15 derecede gerçekleştirilen yarışmayı Yüksekova Kaymakamı Ömer Cimşit, Yüksekova ilçe Gençlik ve Spor Müdürü Sami Keskin, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar izledi.

''YÜKSEKOVA'DA BAŞARILI SPORCULARIMIZ YARIŞIYOR''

Yüksekova artık sporla anılıyor diyen Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, “Türkiye Kayaklı Koşu elemelerini gerçekleştiriyoruz. Bine yakın misafirimiz var. Hepimiz güzel bir günü beraber yaşıyoruz. Bizler bu organizasyonun ev sahipliğinin yapma heyecanını yaşıyoruz. Geçen sene de bir kayaklı koşu sürecini yürüttük. Yine ev sahipliğini yapıyoruz. Bizde böyle güzel organizasyonları yapmaya devam edeceğiz. İlçemizin kar anlamında güzel bir potansiyeli var. Burada yarışan tüm sporcularımıza başarılar diliyoruz” dedi.

''BUGÜN MUTLUYUZ ÇÜNKÜ SPORCULAR YÜKSEKOVA'DA YARIŞIYOR''

Tarihi güzel günler yaşadığını belirten Turizmci ve İş İnsanı Ömer Demirel, ''Malum Erzurumda kar olmadığı için Türkiye geneli sporcular Yüksekova'mıza geldiler. Buda bizi çok mutlu etti. Çünkü turizmin merkezi haline gelmiş durumda bunu gördüğümüzden dolayı mutlu olduk. Bu güzel spor faaliyetini düzenleyen herkese teşekkür ediyoruz'' İfadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2024, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER