Yüksekova'da Çevre Kirliliğine Neden Olan Metruk Binalar Yıkılacak

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde çevre kirliliğine yol açan metruk binaların yıkılması için tespit çalışmaları devam ediyor.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinde çevre kirliliğine yol açan metruk binaların yıkılması için tespit çalışmaları devam ediyor.

İlçede çevre kirliliğine yol açan metruk binaların yıkımı için Yüksekova Kaymakamlığı ve Yüksekova Belediyesi harekete geçti.

Yüksekova Belediye binasının toplantı salonunda muhtarlarla bir araya gelen Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, metruk bina ve yapılar için gerekli işlemlerin yapılması konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Yapılan toplantı sonrası Kaymakam Çimşit ve berberindekiler, ilçenin farklı noktalarında yer alan metruk binaları yerinde inceleyerek gereğinin yapılması için talimat verdi.

Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, “Elimizde 22 metruk bina ve yapının tespiti var. Bu yapılardan 2’si okul olmak üzere 3 tanesini yıktık. 3 inşaat halindeki binanın girişi ise kapatıldı. Geriye kalan 16 yapı için gerekli talimatları Çevre, Şehircik ve İklim Değişikliği Müdürlüğüne ilettik. Her şey vatandaşımızın huzuru ve güvenli bir ortamda hayatlarını sürdürmeleri içindir” dedi.

Kaymakam Çimşit’e, Yüksekova İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Nuri Turan, Yüksekova Belediyesi Başkan Yardımcıları Kerim Bulut, Mehmet Akif Arslan, Fevzi Yıldırım, Mahalle muhtarları ve kurum müdürleri eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2024, 04:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER