Yüksekova’da Karların Erimesiyle Koyunlar Meralara Çıkmaya Başladı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde karların erimesiyle koyunlar meraya çıkarılmaya başlarken, ineklerin Nehil Sazlığı'nda otlanmaları ise Afrika belgesellerini aratmadı.

Yüksekova’da Karların Erimesiyle Koyunlar Meralara Çıkmaya Başladı

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinde karların erimesiyle koyunlar meraya çıkarılmaya başlarken, ineklerin Nehil Sazlığı'nda otlanmaları ise Afrika belgesellerini aratmadı.

Zorlu geçen kış aylarını geride bırakan küçükbaş hayvan üreticileri, karların erimesiyle yeşile bürünen meralara çıktı.

Yüksekova’da hayvanlarını ahır ve ağıllarda kuru ot, saman ile besleyen küçükbaş hayvan üreticileri, havaların ısınmasıyla büyük mutluluk yaşadı.

Beyaz örtünün kalkmasıyla hayvanlar Yüksekova’nın meralarında, dağlarında ve ovada otlanmaya başlarken, üreticiler de yem maliyetinden kurtuldu.

Ovada yeşillik içinde otlanan koyunlar yanı sıra Afrika'da çekilen belgeselleri aratmayan görüntülerde ineklerin otlaması ise buffalo sürülerine benzetildi.

İlkbaharın gelmesine sevinen Fehmi Atsız isimli çiftçi“Malum karlar yeni yeni eriyor ve yeşillik çıktı. Bizde artık hayvanlarımızı meraya, ovaya çıkartıyoruz. Biliyorsunuz 6 aydır hayvanlarımızı içeride besliyorduk. Şükür şu an bahar başladı ve hayvanlarımızı dışarıya çıkartıyoruz. Buna seviniyoruz. İnşallah bu sene kuraklık da yaşanmaz. Bu sene en güzel tarafı ise baya yağışlar oldu. Allah böyle bollukla devam ettirsin” dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2024, 18:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER