Yüksekovalı Seçmen Ve İstenilen Belediye Başkan Profili

Yazar Vehbi Çoruh 'Yüksekovalı Seçmen Ve İstenilen Belediye Başkan Profili ' adlı yazısını okuyucuları için yayınladı.

Yüksekovalı Seçmen Ve İstenilen Belediye Başkan Profili

VEHBİ ÇORUH/YAZDI

Yazar Vehbi Çoruh 'YüksekovaSeçmen Ve İstenilen Belediye Başkan Profili ' adlı yazısını okuyucuları için yayınladı.

YAZARIN YAZISI ŞÖYLE:

''Türkiyede'ki yerel yönetimlerin belirlenmesi için ülke genelinde, sandık başına gidecekleri gibi Yüksekovalı seçmen de kendi belediye başkanını seçmek adına sandık başına gidecekler.

Şüphesiz burada kilit nokta yine seçmen olacaktır. Bizi güçlü yapan en önemli unsurlar, gelenek ve göreneklerimizdir. Aynı zamanda manevi değerlerimizdir.

Geçmişte siyasetin içinde yetişmiş ,aktif rol almış büyüklerimizin birikimlerinden, fikirlerinden, tecrübelerinden faydalanmak gerekiyor.

Bir başkan, öz iradesi ile kendi gurubunu kurmakla  mükellef olmalı. Kendisine bir özgürlük tanımalı. Şüphesiz danışmanları olmalı.

Bakın Sayın Nejdet Buldanın belediye başkanlığı döneminde, Yüksekovanın çok saygın insanlarıda gurubunda yer aldı. Ve bununla birlikte çok sayıda başarılara imza attılar.

İyi bir yol haritası çizdiler . Memleketimize yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı kendisini saygıyla selamlıyoruz.  Keza Sayın, Merhum Mustafa Zeydan ve şu an aramızda olan Sayın, Esat Canan bunlar bu memleketin siyaset arenasında yıllarca bu halka hizmet ettiler. Memleketimizin çok kıymetli degerleridir.

Seçilecek belediye başkanı, sosyal ve kültürel olarak memleketi ileriye taşıyacak bilgi birikimli olmalı. Seçmenin ekonomik, sosyolojik ,psikolojik durumunu çok iyi algılaması ve anlaması gerekiyor.

Mega kent olma yolunda hızlı bir şekilde gelişen ve  büyüyen bir Yüksekova söz konusu. Şunu ifade etmek istiyorum, ilerde büyük şehir olma potansiyeli çok yüksek.

Bu anlamda seçmenin üzerine büyük sorumluluk düşecek. İyi bir belediye başkan adayını seçmeleri önem arz edecek. Küçük hesapların peşinden koşmayalım. Bir ceviz kabuğunu nasıl doldurabiliriz?

Bu düşüncede asla olmayalım .Evrensel değerlere dayalı planlı , projeli çocuklarımıza ve evlatlarımıza çağdaş bir yüksekovayı  nasıl yaratabiliriz ? Bunu konuşalım ,tartışalım ve birlikte ortak akıl ortaya koyalım.

Yerel yönetimler hizmet odaklı olmalı. Memleketin aynası güzel görünüme sahip görselidir. Eksiksiz tamamlanmış yollarıdır, çevre düzenlemisidir .Kısacası alt yapı ve üst yapının tamamlanmasıdır.

Tarım alanlarını imara açık gelişi güzel yapılar inşa etmesi değildir. İş istihdamları sağlanmalı. Bu netice itibarıyle binlerce Yüksekovali genç aileleri ile birlikte iş bulamadıkları gerekçesi ile metropollere ,mega kentlere göç etmek zorunda kaldılar.

Sayısızca iş insanımız var. Gelecek belediye başkanı bu duruma referans olmalı.Bu memlekete yatırımlar yapılmalı. Olanaklarımız var. Yeterki azim, istek ve arzu olsun''.

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2023, 16:57
YORUM EKLE
YORUMLAR
Begzade
Begzade - 5 ay Önce

Doğruya doğru

Rojin onylı
Rojin onylı - 5 ay Önce

Çok iyi dile getirmiş adam helal

SIRADAKİ HABER