Yüksekovalılar Artık Maskeyi Koronadan Değil, Kömür Dumanından Dolayı Takmaya Başladı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan vatandaşlar Covit-19 salgınında hiç indirmedikleri maskelerini şimdi de ilçede yoğunlaşan kömürün kokusu ve dumanından dolayı takmaya başlarken, ilçe sakinleri; 6 ay boyunca maskelerini indirmeyeceklerini belirttiler.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL - (ÖZEL)

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan vatandaşlar Kovit-19 salgınında hiç indirmedikleri maskelerini şimdi de ilçede yoğunlaşan kömürün kokusu ve dumanından dolayı takmaya başlarken, ilçe sakinleri; 6 ay boyunca maskelerini indirmeyeceklerini belirttiler.

Yüksekova’da kış mevsimiyle birlikte kullanımı artan kalitesiz kömür nedeniyle gökyüzünü duman kaplaması vatandaşları kara kara düşündürüyor.

Özellikle sabah ve akşam saatlerinde soğuk havanın etkisiyle binalarda yakılan kömürün dumanı ilçenin havasını kirletirken, vatandaşlar ise koronavirüs dönemindeki gibi tekrar maskelerini takmaya başladı.

Yüksekovalı vatandaşlar, kirli havadan kurtulmak için yetkililere seslenerek, doğalgazın bir an önce ilçeye getirilmesini talep ettiler.

İŞTE VATANDAŞLARDAN GELEN CEVAPLAR:

VATANDAŞLAR, “Şu an Yüksekova’da hava kirliliği hat safhada. İnsanlar pandemiden dolayı hastanelere gitmiyordu, bu hava kirliliğinden dolayı hastanelere gidiyor. Bu hava kirliliğinden dolayı zehirleniyoruz. Bu kalitesiz kömürün Yüksekova’da kullanması, şehrimizin temiz havasını bitirmiş durumdadır. Muhakkak doğalgaz Yüksekova’ya getirilmelidir. Yetkililerden bu konuyu çözmelerini istiyoruz'' dediler.

“KİRLİ HAVADAN KURTULUŞUMUZUN TEK YOLU DOĞALGAZIN GETİRİLMESİDİR''

VATANDAŞLAR, ''Bu sene Yüksekova’ya getirilen kalitesiz kömür nedeniyle hastalıklar başladı. Geçen gün hastaneye gittim. İnanın pandemi döneminde bu bölgede bu kadar hastalık yoktu. Ümit ediyoruz ki bir an önce doğalgaz getirilir, biz de bu kirli havadan kurtuluruz. Özellikle akşam ve sabahları kentin semasını kömür dumanı sis şeklini kaplıyor” İfadelerini kullandılar.

‘’YETKİLİLER ARTIK BUNA BİR ÇÖZÜM BULSUNLAR’’

VATANDAŞLAR, ''6 ay boyunca sürecek kirli hava bizde 6 ay boyunca maskelerimizi taşımak zorunda kalacağız. Özellikle bu havadan en çocuklar etkilenmiş durumda Yüksekova’da. Biz bu konuda ricada buluyoruz artık yetkililer çözüm bulsunlar. Artık Doğalgazımızı istiyoruz. Çünkü bu kirli hava çok kötü şeylere mal olabilir biran önce önüne geçilmeli’’ Şeklinde konuştular.

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2023, 15:45
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sami arisan
Sami arisan - 4 ay Önce

Kömür dumanı değil yanmış yağ yardım kömüru adı altında dağıtılan taşlara sürülen yanmış yağ kokusu

SIRADAKİ HABER