Yüksekovalılar: ''Kamışlı Köyün Kayak Pisti Halk Gününe Açılsın''

Türkiye’nin en kaliteli karına sahip olan Yüksekova Kamışlı Kayak Pisti her sene kayakçıların gözde mekanı olurken, ilçe sakinleri ise pistin artık halk gününe açılması için yetkililere çağrıda bulundu.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL - ÖZEL

Türkiye’nin en kaliteli karına sahip olan Yüksekova Kamışlı Kayak Pisti her sene kayakçıların gözde mekanı olurken, ilçe sakinleri ise pistin artık halk gününe açılması için yetkililere çağrıda bulundu.

Geçtiğimiz ay Yüksekova Kamışlı Kayak Pisti 655 sporcu 220 idareci ve hakem olmak üzere toplam 980 katılımcıya ev sahipliğini yapmıştı.

Yüksekova Kamışlı Kayak Pisti sadece pisten ibaret olduğu için kayak severler Yüksekova'ya yakın illere gitmek zorunda kalıyorlar.

İlçe sakinleri ise en iyi piste sahip olduklarını belirterek yetkililerden artık Kamışlı kayak pistinin "Halk Günü"ne açılması için talepte bulundular.

Yetkililer artık halk gününe Kamışlı kayak pistini açsınlar diyen Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, “Malumunuz Türkiye’nin en kaliteli karına sahip bir yerdeyiz ama maalesef sadece pistle yetiniyoruz. Halbuki kayak merkezine dönüştürülürse Türkiye’nin en iyi kayak merkezi olur. Halkın talepleri var bu yönde artık Kamışlı Kayak Pisti'nin halk gününe açılmasını istiyorlar. Biz de yetkililere sesleniyoruz, artık Yüksekova Kamışlı Kayak Pisti halk gününe açılsın” dedi.

Bizler de turizmciler olarak Kamışlı Kayak Pisti'nin halk gününe açılmasını talep ediyoruz, diyen turizmci Mehdi Gözey, “En iyi kara sahip oluğumuzu biliyoruz. Her hafta buradan bize yakın kayak merkezlerine müşteri taşıyoruz. Fakat  Yüksekovalılar artık kayak pistin haftasonları açılmasını istiyor. Yetkililere çağrıda bulunuyoruz, artık turizme açılsın” İfadelerini kullandı.

Mihmandar, Dağ rehberi ve Kayak Antrenörü İskender Kahraman, “Vatandaşların bu yönde bir talepleri var. Kayak Pisti'nin turizme, halk gününe açılmasıdır. Gayet yerinde bir talep bu. Biz de buradan Hakkari’deki, Van’daki kayak merkezlerine götürüyoruz. Ancak hem uzak hem de ulaşımda sıkıntılar yaşanıyor. Her yerde kar bitirecek ama Cilo Dağları'nda 6 ay boyunca kayak yapılabilir. Biz de yetkililere sesleniyoruz, artık kayak pistini vatandaşlara açın” şeklinde konuştu.

"Hepimizin isteği Kamışlı Köyü'nde bulunan kayak pistinin vatandaşların hizmetine açılmasıdır" diyen Pınar Sala, “Evet her hafta vatandaşlar kayak merkezi olmadığı için Hakkari ve Van’a gidiyorlar. Bizler de diyoruz ki artık halk gününe açsınlar. Çünkü yollar her zaman iyi olmayabilir. Bunun için de yetkililer bu hizmeti vatandaşlara sunsun” dedi.

İş İnsanı ve Turizmci Ömer Demirel, “Biz her hafta tur programları düzenliyoruz. Hakkari ve Van’a vatandaşlarımızı götürüyoruz. Vatandaşların böyle bize bu yönde talepleri oldu. Yetkilerden pistin geliştirilmesini ve iyi bir kayak merkezine dönüştürüp açılmasını istiyoruz. Yüksekova turizm merkezi olacak bir kapasitededir” İfadelerini kullandı.

YEKDASDES Başkanı Suat Öztekin, “Malum Yüksekova Kamışlı Kayak Pisti'nde yarışmalar düzenlendi ama sadece yarışmalarda kaldı. Buradan sayın Valimiz Ali Çelik, Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit ve İlçe Gençlik Müdürümüz Sami Keskin’e sesleniyoruz, mevcut kayak pisti halk gününe açılsın. Yüksekova potansiyel olarak gelişen bir yer. Dünya yönünü her şekilde buraya alabiliriz” şeklinde konuştu.

Turizmci olan Erdinç Düzen ise, “Türkiye’nin en kaliteli karına sahibiz. Karlıova Turizm olarak her hafta dışarıya misafirlerimizi kayak için götürüyoruz.Yüksekovalılar olarak Kamışlı Köyü Kayak Pisti'nin halk gününe açılmasını talep ediyoruz. Beklentimiz odur ki yetkililer bu durumda devreye girer ve en yakın zamanda kayak pistini açarlar” dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2024, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER