Yüksekova’nın bu mezrasında yaşayan vatandaşlar seçimde oy kullanmayacaklar

Hakkari Yüksekova ilçesinin Dilektaş köyünün Çalımlı mezrasında yaşayan vatandaşlar bu seçimde oy kullanmayacaklarını duyurdular. 

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinin Dilektaş (Manisê) köyünün Çalımlı mezrasında yaşayan vatandaşlar bu seçimde oy kullanmayacaklarını duyurdular. 

Yüksekova ilçesine bağlı Dilektaşı köyünün Çalımlı mezrasında yaşayan vatandaşlar mezralarına yeteri kadar hizmet gelmediğini belirterek 31 Mart yerel seçimlerinde sandık başına gitmeyecekler.

Yüksekova’da 500 nüfuslu mezranın 137 seçmeni 31 Mart yerel seçimlerinde sandık başına gitmeme kararı aldılar.

İlçeye 25 kilometre uzaklıkta bulunan Dilektaşı  köyünün Çalımlı mezrasında yaşayan vatandaşlar yerel seçimi boykot edeceklerini açıkladı.

Mezra oldukları için hizmet alamadıklarını iddia eden mezra sakinleri mezraya hizmet gelene kadar ve köy statüsüne geçene kadar oy kullanmayacaklarını belirttiler.

“Hiç bir seçmenimiz oy kullanmayacak”

Mezra adına açıklamayı okuyan Adem Kahraman,“ Şuan ki mevcut seçimde 137 seçmenin oy kâğıdı gelmiş fakat biz oy kullanmayacağız. Seçim günü okulun önüne toplanıp seçimi boykot edeceğiz. Şartlarımız yerine getirilene kadar oy kullanmayacağız. Şartlarımız çok ağır şartlar değil. Bizim köyümüz diğer köylerden 7,8 kilometre uzaklıkta biz mezramızın köy yapılmasını istiyoruz” dedi.

“Biz yıllardır hizmetten uzak yaşadık”

Mezralarında sorunların bitmediğini ifade eden mezra sakini Hamit Doğan ise, “ Suyumuz yok, yolumuz yok, elektriğimiz sürekli arızalanıyor. Baz istasyonumuz olmadığı için telefonlarımız çekmiyor. Bizim sadece bir sorunumuz yok, birden çok sorunumuz var. Devlet bize yardım etsin. Halimize çare bulsun. Yoksa köyü terk etmek zorunda kalacağız. Biz de insanız. Devletimiz sadece şehirdeki vatandaşa bakmasın. Bize de baksın. 15 gün sonra seçim var, oyuma talipler ama mezramıza herhangi bir hizmet yapılmadığı için kullanmayacağız. Biz yıllardır hizmetten uzak yaşadık” İfadelerini kullandı.


 

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2024, 07:33
YORUM EKLE
YORUMLAR
Fakir fakiroğlu
Fakir fakiroğlu - 1 ay Önce

Helal olsun en iyisini yapıyorlar

SIRADAKİ HABER