1 ASKER YAŞAMINI YİTİRDİ

Tunceli'de dün gece iki karakola eş zamanlı düzenlenen saldırıda 1 asker yaşamını yitirdi. 8 asker yaralandı.Tunceli-Erzincan karayolu trafiğe kapatıldı.

1 ASKER YAŞAMINI YİTİRDİ

PKK'lilerin karakollara giden karayoluna bomba tazakladıklarını ve bunların imha edilmeye çalışıldığı belirtildi. Başlatılan operasyona havadan helikopterlerin destek verdiği öğrenildi.

Tunceli ile Nazimiye ilçesi arasında bulunan Şehit Mehmet ve 2 kilometre yakınında bulunan Gökçek jandarma karakollarına dün gece PKK'liler tarafından düzenlenen ve 1 askerin yaşamını yitirdi, aralarında karakol komutanının da bulunduğu 8 askerin yaralandığı saldırıdan sonra başlatılan operasyon sürüyor.

Saldırıda yaşamını yitiren Mustafa Akar olduğu belirtilirken, karakol komutanı üsteğmen Salih Aslan'ın da aralarında bulunduğu 8 askerin tedavisi Tunceli Devlet ve Elazığ Asker Hastanelerinde sürüyor.

PKK'lilerin sisli ve yağmurlu havada düzenlediği eş zamanlı saldırıdan sonra bölgede başlatılan operasyon sürürken, saldırıya uğrayan karakollara çıkan yollara döşendiği belirtilen patlayıcı tuzakları nedeniyle Tunceli-Elazığ karayolu sabah saatlerinden itibaren trafiğe kapattıldı.

Operasyon kapsamında zaman zaman PKK'lilerle çatışmaların yaşandığı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2012, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER