7 kişiyi katleden Mehmet Altun 5 gündür yakalanamadı

Konya’da Dedeoğulları ailesinden 7 kişiyi katleden Mehmet Altun, olayın üzerinden 5 gün geçmesine rağmen yakalanamadı. Ekipler arama çalışmalarını Bozkır ilçesi ormanlık alanda yoğunlaştırdı.

7 kişiyi katleden Mehmet Altun 5 gündür yakalanamadı

Mehmet Altun, 30 Temmuz Cuma günü merkez Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özşahin Sokak’ta oturan Dedeoğlulları ailesinin evine geldi.

Altun, bahçede aileyle bir süre konuştuktan sonra yanında getirdiği tabancayla, bahçede bulunan Yaşar Dedeoğulları ve eşi İpek Dedeoğulları (62) ile çocukları Serap (36), Serpil (32), Sibel (30), Metin (45) ve Barış Dedeoğulları’na (35) ateş etmeye başladı. Kurşunların hedefi olan Dedeoğulları ailesinden 7 kişi olay yerinde hayatını kaybederken zanlı Mehmet Altun, evi de ateşe vererek kiraladığı otomobille olay yerinden kaçtı. Olay anı da evdeki güvenlik kamera kayıtlarına yansıdı.

14 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Olayın ardından Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Cumhuriyet Başsavcısı vekili ve 3 savcının görevlendirildiği soruşturma kapsamında 14 kişi gözaltına alındı. Olayın üzerinden 5 gün geçmesine rağmen Mehmet Altun yakalanamazken, polis ve jandarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Cinayet zanlısı Mehmet Altun’nun gerçekleştirdiği katliam sonrası kaçtığı tespit edilen kiralık aracın Konya’nın Bozkır ilçesindeki ormanlık alana yakın bir yerde bulunmasının ardından Konya polisi, jandarmanın da desteği ile arama, yakalama çalışmalarını bu bölgede sürdürüyor. Cinayet zanlısı Mehmet Altun’un gidebileceği dağlık alandaki yerler ve boş evler polis özel harekat ve jandarma özel harekat ekipleri tarafından aranırken havadan ise drone, insansız hava aracı ve polis helikopterleriyle bölge taranıyor. Jandarma ekipleri yol güzergâhları ve mahalle girişlerinde bütün araçları tek tek durdurarak, kimlik kontrolü yapıyor. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2021, 01:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER