Apê Musa vurulduğu yerde anıldı

Gazeteci Yazar Musa Anter, Diyarbakır'da 24 yıl önce uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiği yerde karanfillerle anıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Anter'in 90'lı yıllarda hergün cesaretle yazdığına dikkat çekti.

Apê Musa vurulduğu yerde anıldı
Gazeteci yazar Musa Anter (Apê Musa), 24 yıl önce Diyarbakır’ın Seyrantepe Mahallesi’nde vurulmuştu. Musa Anter olay yerinde hayatını kaybederken yanında bulunan Orhan Miroğlu ağır yaralanmıştı.

Anter’in ölümünün 24. yılında Seyrantepe’de anma etkinliği yapıldı. Etkinliğe Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı ile Anter’in oğlu Dicle Anter, Özgür Gazeteciler Cemiyeti Eşbaşkanı Hakkı Boltan ve Diyarbakırlılar katıldı.

‘BASINA SALDIRILAR ARTTI’

Etkinlikte konuşan ÖGC Eşbaşkanı Hakkı Boltan, basına karşı savaşın alabildiğine yükseldiğine dikkat çekti. Hakkı Botan, “Basını hedef alan saldırılar, tutuklamalar ve katliamlar var. Bunları aşmanın yeğene yolu Ape Musa ve Gurbetelli Ersöz’lerin yoludur” dedi.
anter2
Musa Anter’i anlatan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak ise Ape Musa’nın kalemine inandığını söyledi ve ekledi: “Musa Anter, ‘Bizim kalemimiz onların tanklarından, toplarından, bombalarından daha güçlüdür, gerçekleri yazmalıyız’ diyordu. Ve bunu korkusuzca da yaptı.”

90 yıllarda Anter’in her gün cesaretle yazılarını yazdığını aktaran Kışanak, “Ape Musa Kürtlerin haklarına sahip çıktı” diye konuştu

Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Dicle Anter ise “Babam Kürt halkına ve özgür basına büyük bir miras bıraktı. Onun şahsında bütün basın şehitlerini saygıyla anıyorum” dedi.

Musa Anter'in vurulduğu sokakta katledilen diğer gazetecilerin fotoğrafları ile karanfiller bırakıldı.

Musa Anter’in vurulduğu sokakta katledilen diğer gazetecilerin fotoğrafları ile karanfiller bırakıldı.

Musa Anter’in vurulduğu sokağa katledilen diğer gazetecilerin fotoğrafları ile karanfiller bırakıldı.

Konuşmaların ardından etkinlik sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2016, 13:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER