'ATEŞ BAŞTA BENZİNİ DÖKENLERİ YAKAR'

BDP'li Altan Tan, BDP'nin "dokunulmazlıklarının kaldırılması durumunda komisyondan çekileceği" yönünde bir beyanda bulunmadığını hatırlatarak, "BDP'nin ağzından çıkmayan laflar üzerinden spekülasyon yapmak sadece ateşe benzin dökmekti dedi.

'ATEŞ BAŞTA BENZİNİ DÖKENLERİ YAKAR'

Meclis Anayasa Komisyonu, Meclis Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında toplandı. Komisyon toplantısı öncesi komisyon üyesi milletvekilleri basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, BDP'nin dokunulmazlıkların kaldırılması durumunda komisyondan çekileceği yönünde bir açıklama yapmadığını hatırlatarak, BDP'nin ağzından çıkmayan laflar üzerinden spekülasyon yapmanın ateşe benzin dökmek olduğunu söyledi.

Bu ateşin de başta benzini dökenleri yakacağının altını çizen Tan, "Kendilerine dikkat etsinler. Yeni bir Türkiye'yi en fazla biz istiyoruz. Yeni bir Türkiye, demokratik bir Türkiye, en gelişmiş demokrasi ve demokratik ilkeler çerçevesindeki bir Türkiye en fazla bize lazım. Yoksa faşizmden beslenenlerin böyle bir Türkiye ihtiyaçları zaten yok. Sayın Burhan Kuzu'ya hatırlatıyorum, dikkat etsin. Bir söz var: 'Ağanın malı gider hizmetçinin canı' diye. Sanıyorum Sayın Burhan Kuzu'nun canı gidiyor" dedi.

Komisyonun CHP'li üyesi Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, BDP'nin masadan kalkması gibi bir adımı beklemediğini belirtirken, AKP'li Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya da herhangi bir partinin masadan kalkacağını ummadığını söyledi.

Komisyon çalışmalarını sürdürüyor. DİHA

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2012, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER