Bakırhan'dan yerel seçim mesajı: Mücadele ittifakı örmek sorumluluğumuzdur

HEDEP Eş Genel Başkanı Bakırhan, yerel seçimleri işaret ederek "Mücadele ittifakı örmek sorumluluğumuzdur" dedi. Bakırhan "Karabağ'dan Rojava'ya, Filistin'e aynı silahlar patlıyor" diye konuştu.

Bakırhan'dan yerel seçim mesajı: Mücadele ittifakı örmek sorumluluğumuzdur

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin PM toplantısı öncesi yerel seçimlere işaret ederek, "Belediyeleri halkın evi haline getireceğiz. Başarımızı Türkiye’nin batı bölgelerine de yayacağız" mesajı verdi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Parti Meclisi (PM), ilk toplantısını Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkez binasında gerçekleştirdi. Toplantı öncesi konuşan HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, daha önce parti kademelerinde görev almış tüm yöneticilere teşekkür etti.

'ROJAVA'YA SESSİZ KALAN KAMUOYU İSRAİL-FİLİSTİN SAVAŞINI LOCALARINDAN İZLİYOR'

MA'da yer alan habere göre, Ortadoğu'da yaşanan çatışma ve savaşlara değinen Bakırhan, "Gözümüzün önünde bir savaş, bir vahşet yaşanıyor. Maalesef dünyada dini ve ulusal sorunlar bir türlü çözülemedi, bunun temel sebebi de öteden beridir partimizin de ortaya koyduğu gibi katı merkezci ulus devlet anlayışıdır. Ulus devletler maalesef kendi içerisindeki farklılıklara tek tip gömlek giydirmeye çalışıyorlar. Bugün İsrail Filistin'de, Rojava’da ve Karabağ'da yaşanıldığı gibi birçok insanlık dramları yaşanıyor. Ulus devletçi, tekçi yönetimler maalesef farklılıkları baskıyla, zulümle, savaşta yok etmeye çalışıyor. 6 Ekim'de başlayan ve gittikçe toplum kırımına dönüşen İsrail-Filistin savaşı da bunun en iyi göstergesidir. Burada uluslararası hukuk hiçe sayılıyor, insanlık değerleri yok sayılıyor.

Maalesef Rojava’da olduğu gibi 70 milyonluk Kürdün yıllardır sürdürdüğü mücadeleye sessiz kalan uluslararası kamuoyu, İsrail-Filistin arasındaki savaşta da localarında izleyici konumda bulunmaktadır. Bunu eleştiriyoruz. Filistin'e her gün ölüm yaşanırken siyasi iktidar içeride tepkileri sakinleştirmek amacıyla göstermelik işler dışında bugüne kadar somut net bir adım atmış değildir. AKP iktidarı 3 günlük milli yas ilan etti. Türkiye'den ilan edilen yasın Filistin'deki acılara ne kadar merhem olduğunu hep beraber gördük. Siyasi iktidara soruyoruz; 3 günlük ilan edilen yas, Filistinlilerin ölmesini engelledi mi, Filistin'de kaç çocuğun yarasına pansuman oldu? 

'DÜNYA HALKLARI KENDİ İKTİDARLARINI ZORLAMALIDIR'

Türkiye'de demokratik toplum ve muhalefetin sesini daha gür çıkması gerektiğini düşünüyoruz. Orada sadece İsrail-Filistin savaşı yok, bir kırım var, insanlığa karşı işlenen bir suç var. Biz Türkiyeli, Kürdistanlı devrimcilerin tek görevi bu acıyı dindirmek olmalıdır. Tüm dünya halkları, uluslararası güçlerin göstermelik girişimlerine son vermek ve Filistin'deki kırıma dur demek için öncelikle kendi iktidarlarını zorlayacak itirazlarını yükseltmelidirler. Bu konuda önümüzdeki günlerde biz de hem mevcut hükümetinin ortaya koymuş olduğu bu tavra hem de bu savaşın bir an önce durması için daha aktif bir şekilde rol oynayacağız.

'KARABAĞ'DAN ROJAVA'YA, FİLİSTİN'E AYNI SİLAHLAR PATLIYOR'

Filistin'e yapılan saldırılara karşı her itirazın yanına bence Rojava'yı da eklemek gerekiyor. Bu aynı zamanda insani ve tarihsel bir sorumluluktur. Rojava'da da çocuklar katlediliyor. Rojava’da insanların yaşam alanlarına saldırılıyor, insanlar ibadetini yapamıyor, enerji ve gıda üretim tesislerine bombalar yağıyor. Demokrasi diyen herkesin Filistin'in yanına Rojava’yı ortaya koyması gerektiğini de burada belirtmek istiyorum.

Karabağ'dan Rojava ve Filistin'e aynı silahlar patlıyorsa o zaman sadece Filistin'deki vahşete karşı durmak tek başına yeterli değildir. Faiz lobileri ile savaş baronlarına ayrılan bu kaynaklar nereden geliyor? Tek bir örnekle söyleyeyim; 2024 bütçesinin en büyük gelir kaynağını sorarsanız KDV’ymiş. İçtiğimiz sudan aldığımız ekmeğe kadar devlet, KDV oranını arttırarak bizden aldığı bu paralarla bu savaşı yürütecek. Sarayın, merminin ve zenginin maliyeti çiftçiden, emekçiden, esnaftan ve köylüden çıkartılmak isteniyor. Biz bu kan kokusuyla beslenen kara düzene itiraz ediyor ve daha güçlü itiraz edeceğiz. Bizim açlığımızla doymalarına, canımızla ve kanımızla iktidarda kalmalarına izin vermeyeceğiz.

'MÜCADELE İTTİFAKI ÖRMEK SORUMLULUĞUMUZ'

Yarından itibaren çantamızı alarak il il, ilçe ilçe, mahalle mahalle gezmeye devam edeceğiz. Güçlü il ve ilçe örgütleri kuracağız yeniden örgütleneceğiz. Gitmeyeceğimiz tek bir mahalle, tek bir ev kalmayacak. Örgütlü özgürlüğe koşmak için var gücümüzle çalışacağız. Yine yerelden genele kadar güçlü bir toplumsal demokratik mücadele ve ittifakı örmek gibi bir sorumluluğumuz olduğunu hatırlatmak istiyorum. 

'YOL HARİTAMIZI PAYLAŞACAĞIZ'

Önümüzdeki gündemlerden biri de yerel seçimlerdir. Parti olarak yerel seçim çalışmalarına yeniden yapılanma süreciyle başladık. Bu konuda bir çalışmamız var. Kurullarımızı oluştuktan sonra yerel yönetimlere ilişkin yol haritamızı kamuoyuyla paylaşacağız. Bir kaç şeyi öncesinde belirtmekte yarar var. Yerel seçimler her zamandakinden daha fazla anlam ifade ediyor. Kürdistan’da sadece kayyım atanan belediyeler değil, kötü yönetimden dolayı birçok belediyeyi alacağımızı belirtmek istiyorum. Bugüne kadar aldığımız belediyelerin yanına Karlıova, Muş, Karaçoban başta olmak üzere birçok yeni belediyeyi katacağımıza, bu belediyeleri halkın evi haline getireceğiz.

'14 MAYIS SEÇİMLERİNİN ÖZELEŞTİRİSİNİ VERDİK'

Başarımızı Türkiye’nin batı bölgelerine de yayacağız. Halkımızın olduğu her yerde temsil edilmesi ve yönetimlerde var güçleriyle yer almasını sağlayacak bir politika yürüteceğiz. 14 Mayıs seçimlerinin özeleştirisini vererek bugünlere geldik. Bu kongre de 14 Mayıs’ta halkımıza verdiğimizi özeleştirinin bir sonucuydu. Mart seçimlerinde de elde edeceğimiz başarıyla özeleştirimizi seçim pratiğimizle vererek halkımıza verdiğimiz sözü mutlaka başaracağımıza inanıyorum.” (Duvar)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER