Bentley’deki vekil kartı: Neden üç tane veriliyor?

AK Partili Mehmet Ali Çelebi'nin TBMM araç kartının lüks bir araçtan çıkmasının ardından vekillerin araç kartları yeniden gündeme geldi.

Bentley’deki vekil kartı: Neden üç tane veriliyor?

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin TBMM Araç Kartı İstanbul'da, değeri 45 milyon lira olan Bentley'in aracın üzerinde çıkmıştı. Çelebi kartını 'bir arkadaşına' verdiğini söylemişti. Yaşanan olay milletvekili araçları neden 3 adet TBMM kartı birden tahsis edildiği sorusunu gündeme getirdi.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, TBMM yetkilileri “Milletvekillerinin birden fazla aracı olabiliyor ve biri Ankara'da, diğerleri seçim bölgesinde kullanıldığı için birden fazla araç kartına ihtiyaç duyuluyor” dediler.

CEZAYI TBMM ÖDÜYOR

Milletvekilleri seçildikten sonra TBMM'ye kayıt yaptırırken 3 adet araç plakası alıyor, ve bu araç plakaları trafik müdürlükleri tarafından “Milletvekili aracıdır” denilerek tescil ediliyor. Bu araçlara trafikte geçiş üstünlüğü tanınıyor, ayrıca plakasına trafik cezası kesilmesi durumunda ceza tutanağı Meclis'e gönderiliyor. Ceza, TBMM bütçesinden ödeniyor.

DAHA ÖNCE DE OLMUŞTU

Daha önce de Türk vatandaşlığına geçip Muhammed Halebi olan ismini Muhammed Sabancı yapan Suriyeli bir kişinin AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay adına kayıtlı araç için çıkarılan TBMM kartını kullandığı belirlenmişti. Mercedes s400 D 4matic model araç Yeni Bahar Dağıtım Dış Ticaret şirketi adına kayıtlı çıkmıştı. AK Parti Düzce Gençlik Kolları Başkanı Öner Şen'in de aracında milletvekili araç kartı kullandığı ortaya çıkmış ve hakkında “Kamu görevinin usulsüz olarak üstlenilmesi” suçunda soruşturma yapılmıştı.

KURTULMUŞ: KENDİ ÇOCUKLARIMA BİLE KARTI VERMEDİM

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da, AK Partili Mehmet Ali Çelebi'nin bir iş insanına TBMM Araç Kartını vermesiyle ilgili konuştu. Bu duruma tepki gösteren Kurtulmuş şunları söyledi: “Ben kendi çocuklarıma bile TBMM kartı vermedim, verdirtmedim. Herkesin bu konuda hassasiyet göstermesi lazım. Meclis'in saygınlığını korumak gerekiyor. Bu konuda özel bir şey söylemek istemiyorum ama herkesin hassasiyetle üzerinde durması lazım. Milletvekillerini itibarsızlaştıracak şeylerden de kaçınmak lazım.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER