Berkin Elvan eylemine polisten sert müdahale

Polis, Şanlıurfa'da da Berkin Elvan protestosuna sert müdahale etti. Daha önce bazı gösterilerde protestocuları ağzından, burnundan tutarak gözaltına alan polisin bu kez bir kişiyi gözünden tutarak gözaltına alması dikkat çekti.

Berkin Elvan eylemine polisten sert müdahale

 Şanlıurfa’da, Berkin Elvan için basın açıklaması yaptıktan sonra bildiri dağıtan gruba polis sert müdahale etti. Polisin biber gazıyla müdahale ettiği grupta bulunan 11 kişi gözaltına alındı. Daha önce protestocuları ağzından, burnundan tutarak gözaltına alan polis ekipleri bu kez bir kişiyi gözünden tutarak gözaltına aldı.



Basın açıklamasının ardından grupta bulunanlar Divanyolu Caddesi üzerinde bildiri dağıtmak istedi. Polis, basın açıklaması ve bildiri dağıtımının izinsiz yapıldığını belirterek grupta bulunanların kimliklerini kontrol etmek istedi.

Ancak, grupta bulunanların kimliklerini göstermek istememesi üzerine polis müdahale etti. Polisler biber gazı sıktı ve bazı göstericileri yere yatırıp kelepçeledi. Müdahale sonrasında 11 kişinin gözaltına alındı. (DHA)

 


Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2015, 17:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER