CHP’nin Diyarbakır adayları esnafı gezdi: 'Kürt sorununu en demokratik yollarla çözeceğiz'

CHP Diyarbakır milletvekili adayları seçim çalışmaları kapsamında 3 ayrı gruba ayrılarak Diyarbakır'da esnaf ziyaretinde bulundu. Adaylar, Kürt sorununu çözeceklerini söyledi.

CHP’nin Diyarbakır adayları esnafı gezdi: 'Kürt sorununu en demokratik yollarla çözeceğiz'

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Diyarbakır Milletvekili adayları Sezgin Tanrıkulu, Esra Aslan, Mehmet Ali Özmen, Özlem Kaya ve İl Başkanı Abdullah Atik, partililerle bir araya gelerek Diyarbakır’da Yenişehir esnafını gezdi.

Ziyaret sırasında Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hayata geçirmeyi planladığı ‘Aile Destekleri Sigortası’nı kapsayan broşürleri esnafa dağıtıldı. Adaylarla konuşan Diyarbakırlılar sık sık sorunlarını dile getirdi. Esnafın sorunlarını dinleyen vekil adayları, sorunların çözümü için oy istedi.

‘BU ÜLKEYE BARIŞI BİZ GETİRECEĞİZ’

Esnaf, CHP’li adaylara başlıca sorunlarının ekonomi olduğunu söyledi. Adaylara geçim derdi yaşadıklarını anlatan esnaf, ekonomik sorunların giderilmesini talep etti. Diyarbakırlılar, CHP’li adaylar arasında en yoğun ilgiyi Sezgin Tanrıkulu’na gösterdi, Tanrıkulu'nu vekil olarak görmek istediklerini dile getirdi. Tanrıkulu ile görüşen Diyarbakırlıların ilettikleri sorunlardan biri de Kürt sorunu oldu. Tanrıkulu, “Hiç endişelenmeyin. Biz bugün bunun için buradayız. Hiç şüpheniz olmasın Kürt sorununu en demokratik yollarla çözeceğiz. Tüm ülkemize ve siz değerli hemşerilerime buradan söz veriyoruz. Demokratik yollarla bu sorunun çözümü Cumhuriyet Halk Partisi’dir” dedi. (DUVAR)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER