Cizre'ye yürüyen halka polis saldırısı

Cizre halkının direnişine destek olmak ve HDP'nin bugün yapacağı grup toplantısına katılmak üzere Silopi'den yola çıkan yüzlerce kişiye polis gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etti. Batman ve Siirt'ten giden yurttaşlar da Midyat'ta polis tarafından engellendi.

Cizre'ye yürüyen halka polis saldırısı
Şırnak'ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağının 6'nci gününde devam ederken, Cizre halkının direnişine destek vermek ve HDP'nin bugün Cizre'de yapacağı grup toplantısına katılmak üzere yüzlerce kişi Silop, Batman ve Siirt'ten Cizre'ye doğru yolla çıktı. HDP Silopi ilçe binası önünde bir araya gelen yüzlerce kişi onlarca araçlık konvoy eşliğinde Cizre'ye doğru yola çıktı. Silopi ilçe merkezinin çıkışında TOMA ve akrep tipi zırhlı araçlarla barikat kuran polis, araçları durdurarak halkın geçişine izin vermedi. Araçlardan inen yüzlerce kişi tarihi İpekyolu üzerinde oturma eylemine geçti. Oturma eylemi sırasında kitle sık sık "Cizre halkı yalnız değildir", "Baskılar bizi yıldıramaz" ve "PKK halktır, halk burada" sloganları attı. Oturma eyleminin ardından Cizre'ye doğru yürüyüşe geçen yurttaşlara polis tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale etti. Atılan yoğun biber gazı dumanından birçok kişi etkilenirken, atılan gaz bombalarından dolayı birçok aracın camları kırıldı. Yapılan müdahalenin ardından yurttaşlar alternatif yollarla Cizre'ye ulaşmaya çalışıyor. 

Batman ve Siirt il ve ilçelerinden de yolla çıkan yurttaşlar, Mardin'in Midyat ilçe çıkışında polislerce zırhlı araçlarla kurulan barıkatlarla engellendi. Engellenen yurttaşların bekleyişi devam ediyor. Diyarbakır'dan Cizre'ye yolla çıkan aralarında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da bulunduğu konvoy ise Mardin'den sonra Batman ve Siirt'ten gelen yurttaşların engellendiği Midyat'a doğru hareket etti. DİHA





Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2015, 13:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER