Dündar: Korkmaz, 'Elimde sadece Veyis Ateş kaydı var' dedi

Gazeteci Uğur Dündar, Sezgin Baran Korkmaz'ı kendisine, "Bende sadece Veyis Ateş ile ilgili bir kayıt var" dediğini açıkladı. Korkmaz, 12 gazeteciye maaş verdiği iddiasını da yalanlamış.

Dündar: Korkmaz, 'Elimde sadece Veyis Ateş kaydı var' dedi

Sedat Peker'in, sahibi olduğu Paramount Otel'in tehdit ve şantajla elinden alındığını söylediği Sezgin Baran Korkmaz'ın Veyis Ateş'in yanı sıra başka gazetecilerle ilgili de kayıtları bulunduğu ve 12 gazeteciyi maaşa bağladığı iddia edildi.

Sözcü yazarı Uğur Dündar, Tele 1'de Türkiye'nin Geleceği programında, Korkmaz'la iletişimini şöyle anlattı:

“Dünden beri Sezgin Baran Korkmaz'da 12 gazetecinin kaydı olduğuna dair çeşitli iddialar dile getiriliyor. Ben de Sezgin Baran Korkmaz'ı aradım. “Bunlar her kimlerse, avukatınız sizin adınıza savcılığa suç duyurusunda bulunabilir. Ayrıca siz de bir açıklamayla kimler yasa dışı, etik dışı, gazetecilik ve ahlakı dışı sizinle ilişkiye girdilerse bunları açıklamak ve ihbar etmek zorundasınız” dedim. Biraz önce bana bir mesaj gönderdi. ‘Bende hiçbir gazetecinin kaydı yok. Sadece Veyis Ateş ile ilgili bir kayıt var' dedi. ‘Veyis Ateş bir kumpasçı ve şantajcıdır' diyerek mesajını noktaladı."

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUNCA HERKES ÖĞRENECEK'

Cumhuriyet yazardı Barış Pehlivan da, Korkmaz'la yaptığı görüşmeyi yazdı. “Herkesin merak ettiği soru için Sezgin Baran Korkmaz’ı aradım. Açmadı. Sorumu mesaj olarak attım” diyen Pehlivan, Korkmaz’a “Veyis Ateş sizden almak istediği parayı kime vereceğini vaat etti? Kim o ‘arkadaşlar’ dediği ve sizin için görüştüğü kişiler?” diye sorduğunu aktardı.

Pehlivan, bundan sonra yaşananları ise şöyle aktardı:

Aradan bir süre geçtikten sonra telefonum çaldı. Arayan Sezgin Baran Korkmaz’dı.

Öfkeli bir şekilde konuşuyordu. Hakkındaki suçlamaların doğru olmadığını iddia ediyordu. “Her şeyi açıklayın o zaman, yazayım” dediğimde ise “hayır” diyordu. Halbuki, yanıt bekleyen çok soru vardı. Veyis Ateş’in kimlerle kendisi için lobi yaptığını ve 10 milyon Avro’yu kimlere vereceğini sordum tekrar. Israr edince şöyle dedi SBK:

“Bu soruya cevap vermek istemiyorum. Bu konunun muhatabı Veyis Ateş’tir. Avukatlarım savcılığa suç duyurusunda bulundukları zaman, Türkiye’de herkes öğrenecek.”

VEYİS ATEŞ INSTAGRAM HESABINI KİLİTLEDİ

Bu arada, Habertürk yönetiminin 'izne' gönderdiği belirtilen Veyis Ateş'in sessizliği sürüyor. Ateş'in herkese açık olan Instagram hesabını kilitlediği görüldü. Ateş'in Paramount Otel'de kaldığını gösteren fotoğraflar Instagram hesabında yer almıştı. /Duvar

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2021, 11:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER