HAKKARİ VALİSİ'NDEN 'AKREDİTE' UYGULAMASI

Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, kentteki gazetecilere yönelik "akredite" uygulamasını hayata geçirirken, valinin belirlediği listede birçok gazetecinin bulunmaması tepkilere neden oldu.

HAKKARİ VALİSİ'NDEN 'AKREDİTE' UYGULAMASI

Hakkari'ye yeni atanan Vali Orhan Alimoğlu, ilk uygulaması basına yönelik ambargo oldu. Vali Alimoğlu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mahmut Çağlayan ve İl Emniyet Müdürü Tufan Ergüder'le birlikte makamında yaptığı basın toplantısını izleyecek gazeteciler için bir liste hazırladı.

Bazı gazetecilerin isimlerinin yer almadığı listede, Vali Yardımcısı Önder Bozkurt tarafından açıklama öncesi basın bürosuna verilerek sadece ismi geçen gazetecilerin çağırılması istendi.

Konuyla ilgili olarak valilik basın bürosuyla görüşen gazeteciler ise, "Liste vali bey tarafından hazırlandı. Biz buna müdahale edemeyiz" yanıtını verdi. Duruma tepki gösteren gazeteciler, kentte ilk kez böyle bir uygulamaya imza atıldığını dile getirdi. Diha

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2012, 16:46
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hakkari
Hakkari - 12 yıl Önce

böyleleri ancak bizim hakkariyi bulur. kendilerini ya büyütürler ya da övütürler. bunda ne bir iş ne bir icraat var bunlar hep aynı ya önce ağırlık sonra vurdum duymazlık.. kanlarında var herhlde:)

SIRADAKİ HABER