'Hakkari'de ön seçim yapacağız'

BDP Hakkari İl Seçim Komisyonu, 5 kadın aday adayının kendilerine başvurduğunu belirterek, belediye başkan adayını belirlemek için önümüzdeki günlerde ön seçim yapacaklarını söyledi.

'Hakkari'de ön seçim yapacağız'
 BDP Hakkari İl Seçim Komisyonu, yapılacak ön seçime ilişkin il binasında basın toplantısı düzenledi. BDP Hakkari İl Eş Başkanı ve İl Seçim Komisyonu Sözcüsü Rahmi Kurt, Hakkari'de belediye başkan adayının ön seçim ile belirleneceğini dile getirdi. BDP'den Hakkari Belediye Başkanlığı için başvuran aday adaylarından Zeynep Besi Dara, Medine Duran, Sevil Çetin, Perihan Kahraman ve Dilek Hatipoğlu için ön seçim yapılacağını belirtti. 

Hakkari'deki ön seçim için BDP Genel Merkezi'nin belirleyeceği tarihi beklediklerini kaydeden Kurt, "Günlerdir sosyal medyada BDP Batman milletvekilimiz Sayın Ayla Akat Ata'nın Hakkari Belediye Başkan adayı olacağı dedikodusu yapılıyor. Bu söylemler bilinçli olarak servis edilen spekülasyonlardır. Halkımız bunlara itibar etmesin. Hakkari için ismi geçen Sayın milletvekilimiz de bu konu ile ilgili ayrıntılı açıklama yaptı. Adaylarımız daha önce zamanında başvurularını yapan 5 kadın arkadaşımızdır. Bunlarda önümüzdeki günlerde genel merkezimizin açıklayacağı bir tarihte halk delegesi tarafından belirlenecektir. Bu konuda halkımıza verdiğimiz sözün arkasındayız" diye belirtti. 

Kurt, il genel meclisi ve belediye meclis üyeliği başvurularının 30 Kasım tarihinde sona ereceğini kaydetti.DİHA

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2013, 13:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER